АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Изборите на АМТИИ на 15 март, състезание май няма да има

Изборите за ново ректор на Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство „Асен Диамандиев“ ще се състоят на 15 март, но състезание в тях по всичко личи няма да има- надпреварата ще е с един кон.

На този етап е почти сигурно, че следващшат ръководител на академията ще бъде доц. Жан Пехливанов. Заместник-ректорът Научноизследователска и художественотворческа дейност в катедра „Музикална педагогика и дирижиране“ явно ще е единственият кандидат за поста на проф. Тони Шекерджиева- Новак. Не е тайна, че именно доц. Пехливанов е човекът, зад който ще застане настоящото ръководство на АМТИИ. Той е от най-приближените хора до проф. Шекерджиева- Новак и е на пълп позишън за изборите. Зад него обаче други в надпреварата ще липсват- на този етап няма информация за евентуален втори кандидат за ректор.

Към момента ректорът проф. Тони Шекерджиева- Новак и Общото събрание на академията са с изтекъл мандат

Към момента проф. Тони Шекерджиева- Новак ръководи академията с изтекъл мандат- тя бе избрана за ректор на 12 февруари 2020г. Изтекъл е и мандата на Общото събрание на АМТИИ. До сега от там не са обявили до медиите нито кога ще е вотът за наследник на проф. Тони Шекерджиева- Новак, нито пък защо се бави организирането на изборите, тъй като минаха десет дни от изтичането на мандата на ръководството.

Припомняме, че с взимането на властта проф. Шекерджиева-Новак обеща, че ще се погрижи за Жълтото училище- нещо, което така и не се случи. В рамките на изминалите 4 години по паметника на културата от национално значение не се направи абсолютно нищо и той продължава да е в състоянието, на което го завари настоящият ректор с вече изтекъл мандат.

Припомняме, дългоочакваната реставрация и реконструкция на първата новопостроена за учебни цели сграда през Възраждането стартира през далечната вече 2016г., когато бяха отпуснати целево от държавата средства за начало на проекта. Той обаче тотално зацикли и каузата Жълто училище влезе във фризера, въпреки смяната на ръководството на АМТИИ.


Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

15 коментари

  1. разпродават „вишо“, хабилитации, Хонорис Каузи и фабрикуват безработни кадърници, докато

   ЖЪЛТОТО УЧИЛИЩЕ БЕЗХАБЕРНО ГО СЪСИПАХА!

   ЕДНИ ПРОСТИ КЕРЕМИДИ ЗА ПРЕТЪРСВАНЕ И НОВИ УЛУЦИ

   СРАМ И ПОЗОР

   ТЕ НЕ МОГАТ ДА ОСЪЗНАЯТ ЧЕ ПЪРВА ДЕВИЧЕСКА ИМА ВЕЛИЧЕСТВЕН ГЛАВЕН ВХОД

 1. Ееех, пуста сладка държавна службице. Това АМТИИ ще е строго феодализирано винаги… бащи, синове, внуци, правнуци и тн. ще са вовеки там. Много ми е интересно защо някой, който изрази мнение различно от общоприетото винаги получава за награда *злобар*. Защо мениджмънтът на АМТИИ не си плати да махнат статията и да се трият негативни мнения?

  1. ДИАМАНДИЕВ я основа като честен и почтен ФИЛИАЛ НА КОНСЕРВАТОРИЯТА ЗА ФОЛКЛОР. Държавен.

   Татикати, играчи мутри, кадърници и КАЛИКИ доразвиха до АМТИ+И+Цирк+ХИБРИДИ , заграбиха ИМОТИ, съсипаха Жълтото и сега е ХЕМ НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА, ХЕМ Е ЧАСТНО С „АКАДЕМИЧНА НЕЗАВИДИМОС“ ах, сестро –

   фабрика за „вишисти“ безработници (ти ще наемеш ли кураторка да ти кураторира стокооборото…?)

 2. До колкото разбирам, решенията на органите за управление на едно висше училище след изтичане на техния мандат са не легитимни. Т.е. някой може да ги оспори! Дали във въпросното ВУ са провеждани заседания на Академичен съвет, след изтичане мандата на Общото събрание?

 3. Тази „ректорка“ брутално се саморазправи с предишните си зам. ректори проф. Бураджиев и проф. Лардева. И двамата способни и авторитетни личности. Посредствеността е удобна, а интересите големи!

  1. Полезен си единствено тогава, когато изразяваш мнения и правиш заключения по въпроси, по които си запознат. За обективно осведомяване на базата на една статия в интернет сайт е невъзможно да се говори. Всичко останало се свежда до проветряване на устата с излишна злоба 🙂 Колкото до автора на коментара за „Истината“ – истината може да дойде единствено от авторитетен източник и няма нищо по-„удобно“ от това да се опитва да се прокарва едно субективно убеждение със заглавие „Истината“ анонимно 🙂

  1. Аз стигнах до този израз и ми се изгуби съвсем желанието да продължа да чета. Пренебрегнах „Изборите за НОВО ректор на Академията“ още в първото изречение.

 4. Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:– https://do.my/bluestone

 5. Какви състезания в този град! Всички входове и изходи на сладките държавни службици са запазени за хора от определени кръгове. Никакъв шанс да се размърда нещо.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина