АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

ИТН внесе предложение за референдум за Альоша

В момента Постоянните комисии в Общински съвет – Пловдив разглеждат и него

Групата общински съветници от ПП „Има такъв народ“ са входирали в сряда – 10 януари в деловодството на местния парламент предложение за провеждане на общонародно допитване за съдбата на паметника Альоша, разбра репортер на Под тепето. То е внесено непосредствено след това на съветниците Владимир Славенски и Йоно Чепилски, които са част от групата на “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Предложението за референдум в момента се гледа от Постоянните комисии в Общинския съвет заедно с гореспоменатото на ДСБ – Пловдив: Альоша да бъде преместен до края на годината.

Въпросът, който предлагат от ИТН е формулиран така:

„Да бъде ли реализирано преместване на паметника на съветската армия, по–известен като „Альоша“, издигащ се на върха на хълм Бунарджик в Пловдив?“

По наша информация проекторешението за допитването ще получи голяма подкрепа в местния парламент, още повече, че проучването ни показа разногласия по темата и в групата на вносителите на предложението за демонтажа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Нали имаше подписка за РЕФЕРЕНДУМ за приемането на Еврото? 600хил. се подписаха, а управляващата сглобка, в нарушение на закона и Конституцията, отказа да го допусне!

  2. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може ––> https://mub.me/bioex

  3. Аз не разбирам какъв е смисъла от референдум наистина. По закон, за да е легитимен трябва да имаме 50%+1 гласували. Как ще стане това за тема, която не вълнува масово пловдивчани. Че то на избори едвам се събират 30% какво да говорим за референдум, за който хората не им пука. Просто трябва да се подкрепи историческата истина, а тя е, че паметника на окупатора няма място там горе.

    1. Точно така. Освен това комунистите не са правили референдум за да сложат този паметник на Бунарджика за ад имат очи да искат референдум. Да издялкат един Левски е най-евтиния и обществено приемлив вариант.

    2. Не е вярно. Пловдивчани милеят за града си и ще участват. На избори не гласуват, защото няма смисъл. Едни безполезници сменят други. Темата не интересува тези, за които градът ни е само месторабота, а в неработните дни си отиват по родните места. Нека да се проведе референдум и да се види дали да го има Альоша или не! Но няма да се проведе, защото „гъ…мийниците“ знаят какъв ще е отговорът. Стига рушене! Вземете да построите нещо полезно! Оправете всички проблеми на града. Паметникът не ни пречи. Пречат ни разкопаницата, липсващия градски транспорт, „тапите“ ужасната бюрократщина. некадърниците, които никаква работа не вършат, но като кърлежи са се „зацепили“ за гърба на пловдивчани.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина