АктуалноГрадътНовини

Искат оставката на областния управител Зюмбилев заради парка до Гребната

Граждани на Пловдив искат оставката на областния управител Илия Зюмбилев заради одобрението от негова страна на решението на Общинския съвет да откупи част от парка до Гребната база за 35 млн лева. Областният управител можеше да върне решението поради незаконосъобразност, но днес той го одобри.

Пред „Под тепето“ той заяви, че не е открил незаконосъобразност в него. Въпреки това много граждани, сред които и група юристи не са съгласни и смятат, че има правен аргумент идеята на общинските съветници да бъде преразгледана отново.

Искането за оставката, подкрепено от десетки пловдивчани, тръгна от адвокат Тони Стойчева – кандидат за районен кмет на „Западен“ от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Тя бе част от групата прависти, които предложиха на Зюмбилев безплатна правна консултация по казуса. Според нея и други специалисти, сред които и общински съветници от „Демократична България“, решението трябваше да бъде върнато. Интересно е, че самият Зюмбилев беше издигнат на поста си именно от квотата на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Припомняме, че Общинският съвет гласува местната власт да отдели 35 млн лева от градския бюджет за откупуване на част от парка до Гребната база зад Розариума от инвеститора „Тея инвест“, а друга част да остане на бизнесмените за застрояване. Това предизвика протести както в зала, така и след това пред областна администрация. Ако решението бе върнато то щеше да остане за прегласуване от следващия общински съвет, който ще се сформира след изборите на 29 октомври.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Тази Тони Стойчева какъв юрист е, като шест или седем пъти не успя да си вземе изпита за адвокат, та се наложи да търси варианти със стаж и без изпит. От малка Тони, така наречената С класа използваше богати мъже, за да живее на гърба им. Сега май пак иска да живее нашироко, ама чрез политиката. Та закакъв морал говори тя?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина