“Искам да живея, а не да почивам в България”

Актуално Гласове Градът Новини

Протестиращите в Пловдив се обединяват (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Близо 300 души се сърбаха тази вечер на площад “Съединение” в града под тепетата, след като шествието на протестиращите пред Общината пристигна до сградата на Прокуратурата и двата лъча се сляха. В началото на колоната вървяха хора с трибагреници. Имаше и пловдивчани в неравностойно положение с бастуни и инвалидни колички.

 

И шефът на БНТ Емил Кошлуков под прицел на пловдивските протестиращи

Те бяха посрещнати с възрожденски песни от съгражданите си на площада, символизиращ Съединението на България. Пристигането на шествието ви предадохме на живо във Facebook страницата на Под тепето.

В подножието на паметника бе дадена възможност на всеки, който има какво да каже, да вземе думата.

Първите оратори, които бяха от организаторите на протеста пред Общината, обявиха, че има подадени заявления за ежедневни мероприятия всеки ден до края на месеца от 18,30 на пл.”Стефан Стамболов” и заявиха, че всички протестиращи в Пловдив се обединяват. Ако има събитие на пл. “Съдеинение” шествието от Фонтана с пеликаните ще минава по Главната и двата лъча ще се обединяват. Точно така ще се процедира и за протеста в четвъртък, поясниха те.

“Бойко, иди си с мир!” -повтаряше от трибуната този млад мъж като мантра, а хората подеха думите му.

След него излезе възрастният господин с бялата тениска, който попита събралите се “Като си иде Бойко, кой ще ви управлява, Нинова ли?! Я вижте Бойко колко работи направи за коронавируса?!” След като публиката го освирка, той слезе по стълбите и си тръгна кротко.

На площада имаше хора и от съседните по-малки населени места. Освен групата от Стамболийски, за която ви разказахме в Пловдив събира протестиращи от целия регион.

Сред хората на площада репортерът ни забеляза бившия кмет на Перущица и бившия зам.-председател на Общинския съвет в Хисаря.

По време на химна част от протестиращите паднаха на колене, а други пяха.

Заглавието е цитат от плаката на този млад пловдивчанин – “Искам да живея, а не да почивам в България”

Споделете ни във:

1 коментар за ““Искам да живея, а не да почивам в България”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.