Има заповед за спиране на изкопните работи в частните имоти на Главната

Актуално Забравеният град Криминале Новини Разследване

Това съобщи за Под тепето кметът на район “Централен” Георги Стаменов

“Издадена е заповед за незабавно спиране на всички дейности в подземията на двете сгради – единични паметници на културата, ул. “Княз Александър I Батенберг” с номера 5 – 7.” Това съобщи за Под тепето кметът на район “Централен” Георги Стаменов.

Вчера ви разказахме как Собственик на имот на Главната е прокопал подземни галерии  под двете сгради, в които има жилища и магазини.

На база на заповедта на рйкмета Стаменов трябва да бъдат преустановени всички дейности и могат да се намесят органите на МВР.

От тук нататък на ход са от НИНКН и археолозите от РАМ. Подготвя се предписание за възстановяване и в скоро време ще има и наказателно постановление, каза още Георги Стаменов.

Припомняме, че в средата на миналата седмица, след извършена проверка на място, е съставен констативен акт от служи на кметството. Срокът за обжалването му е изтекъл днес и е издадена заповед за спиране на строителните дейности.

Сезирани са още РДНСК и МВР.

Споделете ни във:

2 коментара за “Има заповед за спиране на изкопните работи в частните имоти на Главната

  1. мутрите и техните калинки си копат за некой лев, да има за кифли и мерцали, изнесли са артефакти за Сотби'с каза:

    Тоя дебил Стаменов къде бля досега, ще падне главната отгоре му, той сега се разтичал…гербави свине крадливи, аре при бай Ставри всичките бокови педерасти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.