АктуалноГрадътКриминалеНовиниТемида

Има вероятност друг човек да е малтретирал детето в кома

Прокуратурата и разследващите, които работят по случая с пребитото дете на 1,9 г, което е в кома в УМБАЛ „Свети Георги“ работят и по версията дали момиченцето не е било малтретирано от друг човек.

Осиновено дете на 1 годинка е в кома след побой

Изяснява се дали 41-годишната жена е живяла сама, като твърди или е имало мъж, който е живял с нея в жилището“, отговори на въпрос на Под тепето говорителят на Районна прокуратура – Пловдив Атанас Илиев.

Стана ясно, че първоначално, извън следствените показания, осиновителката е заявила, че детето е паднало от леглото и понеже било в безсъзнание тя го хапала, за да го свести. По-късно пред криминалситите, жената отказала да дава информация.

Според лекарите, травмите не отговарят на механизма на нанасяне, описан от майката. По време на обстойните прегледи медиците са установили черепно-мозъчна травма и разкъсване на белия дроб, следи от хапане и множество синини с различна давност.

Взета е отливка на зъбната картина на майката, за да се установи дали именно тя е нахапала тялото на малолетното момиче.

Няма данни жената да е криминално проявена. Не се води и на отчет в местния Психодиспансер.

Съседите разказват, че е грижовна към детето си и не е създавала проблеми. Същото показват и проверките на социалните, извършвани в дома ѝ през изминалата близо година, след осиновяването.

Имало 6 проверки в дома на пребитото дете в кома

При доказване на вина осиновителката я грози затвор от 3 до 15 години.

Очаква се в сряда Районната прокуратура да внесе искане в съда за определяне на постоянна марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина