Има случаи на саботиране на системата с е-билети в градския транспорт (ВИДЕО)

Актуално Градът Под лупа

Шофьор обяснява как апарата може да глътне пари и да не даде билет

Възможно е екипите да повредят апаратите, смята собственик на една от превозваческите фирми

На случай, в който водач на автобус, твърди, че не е сигурен дали апарата за продажба на билети работи и е възможно да „глътне парите“ и да не даде билет, се натъкна наш репортер днес по линия номер 44.

Колата беше от малките и автомат за продажба на билети има само при вратата на шофьора. В същото време на двете врати имаше залепени бележки с текст „Билети при шофьора“.

Водачът културно посреща всеки, взима му левчето и дава хартиен син билет от кочан.

Читател на Под тепето разказа как кондукторка по линия №1 го инструктирала за покупката: „Пусни стотинки! Натисни тук! Така! Късай! Сядай!“

Друг от редовните пътници с ранните курсове по същата линия сподели, че си е купил билет от кондуктор.

Припомняме, че от днес пътниците в масовия градския транспорт на Пловдив трябваше да си взимат билети от машините на спирките или в самите автобуси, а не от кондукторите или от шофьорите. От ОП “Организация и контрол на транспорта” съобщиха преди обед, че 10 автомата, монтирани в различни автобуси са били залети с вода.

Собственикът на една от превозваческите фирми бизнесменът Веселин Дошков коментира пред радио Пловдив, че шест от автоматите в неговите автобуси не са работили от сутринта.

“Възможно е шофьор, кондуктор да повредят апаратите. Ако това е така, ще има финансови и дисциплинарни наказания”, коментира Дошков.

Според директора на ОП-то инж. Пламен Вълков електронната система за билети работи задоволително, въпреки твърденията, че заради конструктивните си недостатъци е негодна. До ранния следобед днес чрез нея са продадени билети за около 5000 лева.

Споделете ни във:

2 коментара за “Има случаи на саботиране на системата с е-билети в градския транспорт (ВИДЕО)

  1. Днес в 99 апарата беше облепен с лепенки, и контрольора обясняваше, че апарата гълта монетити без да издава белет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.