АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Илиян Филипов за върнатите ПУП-ове: Няма незаконосъобразност

„Ситуацията се обтяга още повече. Нямаме решение как да работим. Ако не ни позволяват да работим, и ние няма да позволим на областната управа да работи”, заяви собственикът на ПИМК Илиян Филипов след днешната среща за процедурите по приемане на изменението на Общия устройствен план и проблемите с разглеждането на ПУП-ове от местния парламент. Той бе един от представителите на сдружение Бизнесът за Пловдив на работната дискусия, организирана от областния управител Йордан Иванов. Тя се случи часове, след като губернаторът обяви, че връща приетите от местния парламент 12 изменения на подробни устройствени планове с мотиви за незаконосъобразност, в следствие на писмото на регионалния министър Гроздан Караджов.

„Няма незаконосъобразност. Това е мнението на колегите и нашите юристи. Това е начинът- член 133 от ЗУТ. Едно писмо на министъра не може да бъде административен акт, по който да се спира облагородяването на града и работата в него”, категоричен бе Филипов, видимо недоволен от резултатите от срещата с областния управител, директора на РИОСВ и главния архитект Димитър Ахрянов.

Той заяви, че най-вероятно на 10 май, когато има национален протест на превозвачи, пътни фирми и ресторантьори, областна управа ще бъде блокирана, за да не може губернаторът и екипа му да идат на работа. „И те няма да работят, след като не ни дават да работим”, заяви собственикът на ПИМК.

Бизнесменът заговори и за оставки.

„Питах г-н Иванов ако утре административният съд каже, че процедурата за приемане на ПУП-ове е законна, ще понесе ли политическа отговорност като си подаде оставката. Той отговори, че носи отговорност пред министър-председателя. Значи не носи отговорност пред нас, бизнеса в града и хората, които живеят в него ли? Не сме във война с областната управа. Искаме да ни бъдат представени правила и да работим дали по стария или новия ОУП. Трябва ли да спрем Пловдив? Всеки знае защо се случва това- гербаджийска община няма да се развива, за да може новият кмет да е Данчо Иванов. Няма да стане!”, коментира още Филипов на излизане от срещата.

Той отново подчерта, че мотивът „нецелесъобразност” не е актуален и това ще бъде доказано в съда. „Общината трябва да заведе дело и ние ще се присъединим като заинтересована страна. Ще водим дело. Общината трябва да продължава да процедура ПУП-ове, областният ще ги връща, втори път ще се прегласуват и така ще се процедира”, добави Илиян Филипов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. А?
    „…гербаджийска община няма да се развива, за да може новият кмет да е Данчо Иванов…“ ПИМПът нещо се гелпи:

    ГЕРБавата ЗДРАВка „Дани“ К. (не Йорданка даже, бе!) беше таен апаратчик на РежимаБоБоТРИ за разлика от сегашния областен, който не е, а обратно и съвсем НАОПЪКИ.

  2. Абе, PIMP, маминият дето два мандата царува та окраде ГРАДчето при всеки золум (безбройни, ще ме домързи…) предизвикваше ОПРАВДАНИ мотивирани и масови призиви за (цит.): „…политическа отговорност като си подаде оставката…“

    Що не ‘земнеш ТИ ДА СИ ПОДАДЕШ ОСТАВЧИЦАТА?

    ((„Пимп“ е интересно заглавийце, думата на английски означава сутеньорът който стопанисва проститутката, кис-кис, тоа сульо езици не знае че да се предпазва / ала иначе МНОГОЗНАЙНИК))

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина