И след огромния скандал нищо няма да се промени в градския транспорт (ВИДЕО)

Актуално Гласове Градът Новини

Превозвачите: Продължаваме да возим

Обвинените от прокуратурата общински служители остават на работа

Нищо няма да се промени в градския транспорт на Пловдив и след огромния скандал с разследването и обвиненията по отношение на двама управители на транспортни фирми и трима служители на Община Пловдив. Това се разбра след близо 2-часовата среща на кмета Здравко Димитров и заместника му Тодор Чонов с превозвачите. Фирмите ще продължават да возят пътници както преди по всички линии, а обвиняемите общински служители остават на работа.

„Ние като превозвачи имаме пълното доверие на ръководството на общината, че поетите ангажименти от тяхна страна ще бъдат изпълнени. Обсъдихме обстановката, в която се намират нашите колеги. В момента в град Пловдив си остават разписанията и автобусите ще вървят. Изказването на колегата вчера е било малко емоционално. Преосмисли си позицията.   Продължаваме да возим”, обясни превозвачът Петко Ангелов след срещата с кмета. Обвинените в документни измами негови колеги Веселин Дошков и Иван Чолаков не излязоха пред медиите след разговора в кметството.

„ Има неща, които трябва да уточним за в бъдеще. Да намалим курсовете например. Училищата може би ще спрат, обстановката с коронавируса се усложнява. Ще бъдем гъвкави и ще реагираме според условията. Мисля, че градски транспорт ще има в Пловдив”, обясни кметът Здравко Димитров.

Той подчерта, че има работна група общината сама да започне да събира приходите от билети. „Търсим вариант, който да е еднакво добър и за двете страни”, добави Зико.

„За да стане общината приходосъбирач трябва да има функционираща електронна система, която в момента няма. Тя е основен приоритет. Сега подготвяме обществена поръчка и в най-кратки срокове се надяваме да променим това положение, за да плащаме на превозвачите на изминат километър. Считаме, че през следващата година ще имаме такава работеща електронна система”, заяви зам.-кметът Тодор Чонов.

Той подчерта, че служителите на ОКТ остават на работа, след като наблюдаващият прокурор не е поискал да бъдат отстранени от длъжност. „Това разследване е от началото на миналата година. Предоставили сме огромен обем от материали, които касаят това разследване. Нека не бъдем последна инстанция”, допълни той.

„Има работна група, която прави вътрешна проверка. Дал съм срок до десети ноември да излязат със становище”, добави кметът Димитров.

На този етап градски транспорт може да спре единствено ако бъдат запорирани сметките на превозвачите.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “И след огромния скандал нищо няма да се промени в градския транспорт (ВИДЕО)

 1. Г-н Петко Ангелов откъде намира средства да шофира различни автомобили всеки ден, с цени на всяка над 500 000лв.?
  Две Бентлита-Джип Бентайга и спортно купе Флайнг спърс.
  Три Мерцедеса – S класа 2021, GLS 2021, G клас 2020 Brabus,
  Джип Range rover geographic 2021.
  Както и Мерцедес GLB 2020 на жена му.
  В момента в който се разшумя в медиите и гръмна скандала, веднага скри всички скъпи автомобили и започна Да обикаля със Шкода Супърб(разбира се на-високо ниво на изпълнение L&C)
  Сборно тези коли са над 3 000 000лв.
  Как са изработени парите за всички тези автомобили?
  На гърба на обществото и данъците, които плащаме.
  Едва ли някой ще му потърси сметка!?
  Крадлив шопар,носи си ги в гроба…

 2. А оня комунистически селяндур – Батаклиев защо също не е разследван! Открадна 5 милиона от Община Пловдив и жиците му висят из целия град! Той е в основата на загробването на градския транспорт!
  Невидимо ли е скъпи прокурори!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.