ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

В Източен завършиха един от най-големите паркинги в града

Новият паркинг е разположен върху обща площ от 5000 квадратни метра и включва 180 паркоместа

Работата по един от най-големите паркинги в града под тепетата приключи. Транспортното бижу на район „Източен“, което се намира зад блоковете на улица „Преспа“ от 2 до 6 е напълно завършено.

„Този проект е изключително важен за мен, най-вече защото гражданите сами го поискаха. В блоковете на улица „Преспа“ има около 140 домакинства, които имаха нужда от качествени паркоместа. Ние успяхме да им ги осигурим, а финансирането е с предвидени средства за текущ ремонт от бюджета на район „Източен“, коментира рай.-кметът Иван Стоянов. Още в началото на своя мандат, той си бе поставил за цел осъществяването на тази идея.

Новият паркинг е разположен върху обща площ от 5000 квадратни метра и включва 180 паркоместа, включително няколко места за коли с инвалиден стикер. Към паркинга има и около 400 квадратни метра асфалтирани тротоари, а в проекта е включено и ново озеленяване, което е предвидено за есента. Монтирано е и модерно LED осветление. Обектът ще бъде под постоянно видеонаблюдение, а ползването на паркоместата ще бъде абсолютно безплатно за гражданите.

Район Източен

Съвместно с ВиК са подменени старите тръби на правата вода, захранваща блоковете в съседство, с нови по-големи. Оформени  са необходимите наклони за оттичане на дъждовните води.

Живеещите на ул.“Преспа“ нямаха нито едно оплакване по време на работните дейности и споделиха радостта си и нуждата, която са имали от този нов паркинг.

Те благодариха на кмета Стоянов и екипа на районната администрация за професионалната и бърза работа. 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Благодарим ти Чарс ,че даваш такъв убав площадна нас ,за сватби, сунети и отвреме на време минети. И да купиш на Вълчо Нелегалното такси хапартамент. Защото сърсето му е Локо

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина