ГЕРБ отказва да прави кабинет – ВИДЕО

Актуално Избори 2021 Новини
ГЕРБ консултации за Кабинет

Десислава Атанасова пред президента: Ще върнем мандата възможно най-бързо, така че възможно най-бързо да започнат консултации с третата политическа сила

Политическа партия ГЕРБ ще върне управленския мандат, ако той им бъде връчен. Това стана ясно по време на консултациите при президента Румен Радев преди минути. От страна на ГЕРБ в Президентството се  явиха Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

„Ще върнем мандата възможно най-бързо, така че възможно най-бързо да започнат консултации с третата политическа сила“, заяви Атанасова и допълни, че „място за принципни коалиции в този парламент няма„.

Преди това във встъпителните си думи държавният глава акцентира, че започва консултации за връчване на мандата за съставяне на ново правителство, в рамките на сега действащото НС в дълбока икономическа, социална, здравна, бежанска и политическа криза.

Кризата, която обхвана обществото ни роди и стремежа към цялостна промяна, а намаляващата избирателна активност е атестат за доверието на българското общество в политическата класа„, отбеляза Румен Радев и изрази надежда партиите да търсят диалог и принципно съгласие по важните за страната теми.

Макар и втори по изборен резултат, бившите управляващи дойдоха първи на среща държавния глава, тъй като от ПП „Продължаваме промяната“ поискаха друга дата за консултации.

Междувременно от „БСП за България“ също отказаха да отидат днес на консултации на Дондуков 2.

Ще участваме в консултации, когато сме сигурни, че сме осигурили семействата и икономиката за следващите месеци„, заявиха от ръководството на парламентарната група и посочиха разглеждането на второ четене на държавния бюджет като причина за отказа.

След ГЕРБ при президента влязоха от ДПС. Срещата тече в момента.

Борисов: Няма да направя ГЕРБ брошка на ПП

Споделете ни във:

1 thought on “ГЕРБ отказва да прави кабинет – ВИДЕО

  1. Тоя президент освен констатация и разединяване на българите друго не може да прави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.