АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Христо Иванов: Ще потърсим политическа отговорност от Бойко Борисов за панаира

„Ще потърсим политическа отговорност лично от Бойко Борисов за панаира и несъстоялата се днес сесия на общински съвет“, заяви след проваленото заседание на местния парламент народният представител от Демократична България и съпредседател на обединението Христо Иванов. Той, както и колегите му Йордан Иванов и Ивайло Мирчев, присъстваха на саботираното от ГЕРБ и БСП-Автентична лява заседание.

Едва 19 съветника присъстваха при второто преброяване в пленарната зала. Освен групите на ГЕРБ и социалистите, отсъстваха част от земеделците, представители на Съюз за Пловдив, както и нечленуващи в групи. От независимите в залата бяха единствено Слави Георгиев и Георги Величков.

„ГЕРБ и групата на Гергов провалиха опита за свикване на извънредно заседание, в което да се вземе ясно решение, което да блокира окончателно възможността за пълно харизване на пловдивския панаир на Гергов. Предприемаме опит за свикване на още едно извънредно заседание на 9 януари, когато е последния шанс общинските съветници да вземат ясно решение в полза на гражданите. Обръщам се към националното ръководство на ГЕРБ и лично към Бойко Борисов, тъй като отговорността тук е национална, да изоставят опитите си да скрият това, което се случва и да минат по терлици и да се вземе ясно решение в полза на обществения интерес“, коментира още Христо Иванов.

„Днес видяхме, че освен БСП на Гергов, в общински съвет към момента има и ГЕРБ на Гергов. Ще им дадем още един шанс на 9 януари да докажат, че те не са бизнес група, а са политически отговорни, отговорни към обществото и Пловдив“, обясни след проваленото заседание Веселина Александрова от Демократична България.

В местния парламент присъства и народният представител от БСП Иван Петков.

„Съветниците от БСП- Автентична лява, които не присъстваха днес в пленарната зала, не са част от БСП. Те са представители на лицето Георги Гергов. Затова, че днес ги няма, ясно личи, че те държат панаирът да иде в ръцете на Георги Гергов“, коментира пред Под тепето Иван Петков.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина