Хаос и безредие с паркирането около РТЦ

Актуално Власт Градът Новини Под ножа

Или как се прави автомобилен тетрис в зоната след няколко общински решения

Точно месец мина от реорганизацията на паркирането в зоната на Радио-телевизионния център. Резултатът от решението на общината да забрани спирането на автомобили по втора улица в района след „Дондуков”- ул. „Найден Геров” доведе до тъкмо обратния ефект от очаквания ред. Вече 30 дни в малкото каре, за което има стотици издадени пропуски за леки коли, но вече съвсем малко паркоместа за тях, цари хаос и безредие. При това под самия нос на хората в кметството, с чийто действия се стигна до тук.

Крещящият пример за това е от днес- тетрисът от автомобили, който сътвориха районните кметове, за да стигнат до общината за работна среща с кмета. За същото заседание на аварийни бе спрял и главния архитект. „Въртяхме няколко пъти, но така и не намерихме къде да спрем”, обясниха някои от райкметовете.

На същото напрежение ежедневно и ежечасово са подложени живущи и правоимащи с бизнес в района. Намирането на място за спиране вече кауза пердута. И е така, след като от общината наредиха да бъдат глобявани правоимащите първо по улица „Дондуков”, после и по „Найден Геров”. С това бяха съкратени общо над 60 места за автомобили.

„Сложиха бариера, но не пуснаха чип карти. Преживяхме го. Вече нямаме против и бариерата дори. Но това, че не може да се спира на тези две улици, без да има никаква основателна причина за това, доведе до ситуацията такава, каквато е днес- тотално безредие. Някой някак си реши да развали една добре подредена организация на паркиране само до преди година и да вгорчи живота на толкова много хора. Не е ли тъкмо обратна работата на една администрация- да решава проблемите”, пита без да чака отговор собственик на търговски обект в зоната.

 

 

 

Споделете ни във:

5 коментара за “Хаос и безредие с паркирането около РТЦ

 1. Казусът с пропуските е отделен. Ако целта е да се ограничи достъпа на коли до зоната – планира се за 2021 г. Казва се например – достъп ще имат само собственици и живущи с пропуск. Това прави “Х” автомобила, отделяме “Х” паркоместа. Аман от некадърни калинки

 2. Поздравявам Иво за статията. Отразява действителността 1:1. Некадърният Ставрев, който отговавя за “сигурността”, възпрепятствал навлизането на коли в пешеходната зона с бариерите. А тези бариери работят до 17:00. “Сигурността” има работно време. Тази администрация демонстрира тотална липса на визия и колосална некадърност. Кому пречат колите, паркирани в района? Защо е забранено паркирането по двете най-широки улици, а позволено в тесните пресечки?

 3. Райкметовете да ползват велисипеди, градски транспорт ел тротинетки или да ходят пеша. Бах ги в тъпаците мързеливи.

 4. РТЦентър в 2021 е напълно излишени.

  Не им гледаме талавизията в епохата на ИнтерНет и Кабел.

  Не им слушаме радиоТОЧКИТЕ.

  Допотопните ВАРВАРСКИ “АНТЕНИ” от Сахат Тепе е време да се махнат, ама до чисто, до …скала!

  На Радецки/Руски другата телевизия не е толкова охранявана, че да им вървим на пръсти да “пазим тишина” =как не!

  УЧИЛИЩЕТО със Салон и жилище за Байчото следва да се възстанови на Града! Както впрочем и Културния Клуб!

  ЗАБРАНИ, заптиета и “режими” в центъра на жив Град СелСъветът да си ги навре . . . да, именно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.