АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Гражданите отново влизат в Общинския съвет

И утрешната извънредна сесия на Общински съвет, свикана за евентуално изменение на взетото на 19 декември съдбовно за бъдещето на панаира решение, ще се проведе в присъствието на множество граждани.

От гражданската инициатива „За ПАРКА“ обявиха, че ще влязат на заседанието в първия работен ден от годината, като канят представителите на местни институции, изпълнителния директор на „ТЕЯ ИНВЕСТ“ АД, медии и пловдивската общественост на пресконференция, в която ще представят подробна информация от свое разследване за казуса с частния парцел в парк „Отдих и Култура“. Тя ще се състои в конферентната зала на Общински съвет.

В последствие представителите на гражданската инициатива ще протестират пред общината в 14 ч., докато върви предварително анонсираната от администрацията среща между кмета и собствениците на 81-те декара в парк „Отдих и култура“. Гражданите настояват за отчуждаване на имота, собственост на „Тея Инвест“, а не откупуването му от общината с публични средства. Те искат и промяна на предназначението на същия имот, възстановявайки първоначалното му преотреждане като Зона за обществено озеленяване „ОЗ“ в ОУП на Пловдив. От гражданската инициатива обявяват, че утре ще изнесат данни относно замяна на имоти общинска собственост срещу обратното придобиване от страна на Община Пловдив на 50 дка от парка.

„Гражданите на Пловдив няма да позволят провеждането на непрозрачни преговори със собствениците на имота и облагодетелстването на големи строителни предприемачи, за сметка на общия интерес“, подчертават от гражданската инициатива.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина