АктуалноГласовеГрадътКварталиМненияНовиниПод ножа

Граждани настояват да не се допуска строителство зад Братската могила

Искат промяна на ОУП за имота в парк „Отдих и култура”, предвиден за застрояване. Събират се на сесията на местния парламент в четвъртък, когато ще се гласува изменения Общ устройствен план

Граждани настояват за промяна на изменения Общ устройствен план, който ще се гласува този четвъртък на сесията на Общински съвет.  Те ще посрещнат старейшините преди пленарното заседание с искане да бъде променен така важния документ за имота в парк „Отдих и култура”, за който се предвижда застрояване. Както Под тепето съобщи миналата седмица, парцел с големина от 81263 кв. м. в зелената зона е с променено предназначение в новия ОУП- от Зона за озеленяване площ в Зона за Рекреационни дейности, което дава възможност за издигането на 3-етажни сгради с РЗП 64800 кв. м.

Припомняме, че според ландшафтния архитект Станимир Шаламанов, пловдивчани ще се простят с 81 дка паркова територия зад Братската могила, защото Общия устройствен план променя предназначението на парка. Промяната в предназначението на парцела, според него, е в противоречие с чл.62а от ЗУТ. Шаламанов подчертава, че законът изрично забранява паркови територии, които са изграждани през годините да бъдат преотреждани за други цели.

Очаквайте продължение!

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина