Актуално

Горя дом Мария Луиза

Евакуираха 72 деца от пансиона часове, след като две хлапета направиха опит за самоубийство

Image title
След двоен опит за самоубийство, нов екшън разтърси дом Мария Луиза снощи. Само часове, след като репортери бяха обградили пансиона заради хлапетата Костадин и Фанка, които искаха да сложат край на живота си с хапове, днес отново има журналистическа обсада. 72 деца са били евакуирани след избухването на пожар в едно от спалните помещения снощи. Обгазен е 19-годишен младеж от квартала, който се притекъл на помощ в екстремната ситуация. Спасителят е прегледан в клиника и изписан. Пламъците са унищожили обзавеждането в спалното помещение към дома, като все още не е ясно какви са причините за инцидента. Предполага се, че огънят е тръгнал от необезопасена електрическа печка.
Огнените езици били изгасени от три пожарни. Според разследващите инцидента връзка между опита за самоубийство на Костадин и Фанка, и пожарът от снощи няма.
Зам.-кметът по социалните дейности Красимир Ангелов ще направи инспекция на дома днес следобед. След инцидента възпитаниците на пансиона са разделени на 2 големи групи, за да бъдат консултирани превантивно от психолози в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи. 8 психолози, заети с различни социални услуги, започнаха да помагат на хлапетата веднага след пожара  още снощи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина