Големият протест в снимки

Актуално Гласове Градът Новини Фотогалерия

„Няма леви, няма десни- всички сме бесни” и „Всеки ден ще е така, до оставката” скандираха хиляди в Пловдив

Протестиращите аплодираха полицаите

„Няма леви, няма десни- всички сме бесни” и „Всеки ден ще е така, до оставката” скандираха хиляди в Пловдив тази вечер, в най-масовия протест от началото на политическото напрежение в страната. Днешното недоволство бе и най-многолюдното в последните години.  Събитието, събрало хиляди, приключи преди броени минути, без напрежение и провокации.

В мига, в който Бойко Борисов се срещаше с кмета Здравко Димитров на мястото на първата копка на „Водния проект”, участниците в  протеста вече издигаха всякакви ръчно направени транспаранти, много от които твърде креативни. Малко преди осем шествието тръгна към общината, а от там блокира бул. „Цар Борис III Обединител” за около 40 минути, за да завърши отново на площад „Съединение”. Пред паметника на микрофон се изказаха много хора, някои с политически биографии и апетити за такива, но и много редови участници в шествието.

Почти всички в шествието аплодираха полицаите, които го охраняваха.

„Тук сме за промяната. За голямата промяна, не просто за оставката на този или онзи. За промяната във всичко, дори в себе си. Имаме прекрасен език- не позволявайте емоциите да властват и да го ползвате за омраза или обида”, призова известният пловдивски диджей Стефан Колев- Скил.

„ Протестирам, за да не емигрирам. Нека заедно направим промяната”, каза на микрофон 20-годишно момиче на финал на събитието.

Организаторите обявиха, че протестът продължава всеки ден, в 18.30 ч., пред кметството.

 

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Големият протест в снимки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.