АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Година след ремонта улица “Май” е без асфалт

Общината не може да възстанови отсечка, дълга „цели“ 50 метра, която се намира в сърцето на града

Жителите на втория по големина град в България, които живеят и работят на красивата малка централна улица “ Май”, вече две години ходят по мъките.

Проблемите по еднопосочната улица започнаха през юли 2019-а с унищожаването на една от красивите стари къщи, за да се построи нова кооперация. Те току утихнаха и през юни миналата година новата градска администрация реши да монтира бариера там, а в   края на август 2020-та В и К – Пловдив предприе смяна на водопровод в квартала, която се проточи, заради открит археологически обект.

Комисия от Министерството на културата инспектира откритата археология.

От тогава до ден днешен – почти цяла година по-късно, Община Пловдив не може да възстанови разбита отсечка по улицата, дълга „цели“ 50 метра.

Частта от улица „Май“ преди връзката и с „Преслав“, е с нова подземна ВиК инфраструктура от септември миналата година, но остава разорана. Администрацията все още не е направила процедура за възстановяването на настилката, а непукизмът на общината към една от най-красивите и скъпи за живеене улици в града съвсем резонно предизвика гнева на собственици на имоти там.

Очаквайте подробности по темата

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Нека да видим дали всички са наясно…бутаме къща, за да се строи жилищна кооперация в центъра на града…разбива се пътя, но се оказва, че старите тръби не отговарят на условията за НОВА МОДЕРНА кооперация, ВиК услужливо (вероятно за строителя на кооперацията) сменя тръбата и оттам нататък другите простосмъртни, които живеят в съседство да се оправят както могат. Общината явно срещу известно облагодетелстване дава разрешения за строеж, но си почиства бъкиите след строежите. Не е виновен този дето яде баницата, след като сме мишки, които единствено, което правят е да псуват тихо у тях си така ще е

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина