Гергов е продал още три имота от активите на „Пълдин Туринвест”, единият от тях на сем. Търновалийски

Актуално Новини Разследване

Става въпрос за къща на улица „Кирил Нектариев” 18 и терен на „Д-р Чомаков” в Стария град, и за 839 кв.м. поземлен имот на ул. „Рилски Метох” 5

Две от сделките са реализирани през четири дни в края на февруари

Изображението е от имота на ул. “Кирил Нектариев”

Знае ли Община Пловдив, като собственик на 25 % от „Пълдин Туринвест”, че то е продало още три имота от актива на смесеното дружество в последните няколко месеца? Този въпрос следва да бъде зададен на администрацията, след като днес Под тепето установи три допълнителни покупко-продажби, освен тази на Обредния дом и Римската таверна под него. Въпреки че пред медията ни Георги Гергов подчерта, че не е продавал други имоти от дружеството, от документите в Службата по вписвания установихме друго.

От справката става ясно, че Георги Гергов развързва торбата със собствеността на „Пълдин Туринвест” в края на миналата година. Малко преди сделката за Ритуалния дом, реализирана в края на декември, на 7 ноември 2019-та той продава сграда, предназначена за културна и обществена дейност, на улица „Кирил Нектариев” №18 А. Поземленият имот е с площ от 105 квадратни метра, а купувач е регистрираната  фирма „Сюжет” ЕООД. Тук най-интересното е, че управители и съдружници във фирмата купувач са Паулина Търновалийска и Чавдар Търновалийски. Или с други думи семейството на народния представител от БСП и най-приближен до Георги Гергов човек Георги Търновалийски.

Следва продажба на 839 квадратни метра на улица „Рилски Метох” №5. Предполага се, че това е земята под скалите на Трихълмието, върху която се намира нова сграда. Купувач е „Димекслифт България” ЕООД. Сделката се реализира на 20 февруари тази година.

Четири дни по-късно, на 24 февруари, от активите на „Пълдин Туринвест” завинаги излиза още един имот- 457 квадратни метра на улица „Д-р Чомаков”, над Етнографския музей. Там купувач е дружеството „Фербиндунг Груп” ЕООД.

Очаквайте подробности утре!

Споделете ни във:

4 коментара за “Гергов е продал още три имота от активите на „Пълдин Туринвест”, единият от тях на сем. Търновалийски

  1. На каква цена са минали сделките при нотариус и колко е пазарната… Дали няма кешово плащане, както масово Бай Ганя прави в България?

  2. А с продажбата на активи от “Пълдин туринвест” не намалява ли делът на Гергов, въобще не се ли обезценява самото другжество?

  3. Гешев къде спи? Или Цацаров му е сложиш капаци на очите? Общината така ли ще остави пак нещата? Класическа схема за изпиране на пари и имоти.

    1. Че те Гешев да не са го сложили там да лови приближените на статуквото бандити бе??? Той е там, за да ги пази!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.