Общината обяви конкурс за д-р Калин Калинов

Актуално Власт Градът Новини Разследване

„Търси се“ директор здравеопазването в Пловдив, макар че си има

Пореден конкурс, след назначение отпреди половин година, прави администрацията. По подобие на този за длъжността на главен експерт в Канцелария на кмета отдел Протокол, за който ви разказахме подробно в статията Кому е нужен конкурс за главен експерт в канцеларията на кмета на Пловдив?

Поредният предрешен конкурс е за длъжността Директор на дирекция „Здравеопазване” при общинска администрация – гр. Пловдив. Тоест за човека, който отговаря за всички общински лечебни заведения. Няма нужда да обясняваме, че постът е зает. На него кметът Здравко Димитров назначи д-р Калин Калинов, още когато звеното бе създадено.

Заповедта за обявяване на конкурса е подписана от градоначалника на 18.06. т.г. и публикувана на страницата на Община Пловдив същия ден. В приложения линк може да прочетете изискванията по обявата. Приемът на документи по обявата приключи вчера.

Д-р Калин Калинов е бивш директор на общинския Комплексен онкологичен център в Пловдив. Той минава за един от най-близките хора на кмета. Докторът оглавява Общинския кризисен щаб по време на извънредното положение свързано с COVID-19.

Също както и при „надпреварата“ за главен експерт в Канцелария на кмета, отдел Протокол, лъсва въпросът кому е нужен този конкурс и отговорът е ясен – отново става дума за формална процедура, чиято цел е не да търси човек за длъжността, а да утвърди вече назначения.

Местната управа продължава с практиката да пуска предрешени конкурси, докато в същото време ключови структури се управляват с временно изпълняващи длъжността или директни назначения, въпреки законовите изискванията за състезателен характер при заемането им.

Един от тях е постът на директор на ОИ „Старинен Пловдив“, за който кметът каза, че конкурс ще има „Когато му дойде времето”.

И още за главен архитект на града, шеф на Колодрума, шеф на дирекция „Екология“ и т.н.

Под тепето ще проследи резултатите от конкурса за директор Дирекция “Здравеопазване”. Очаквайте продължени по темата.

Лекари и администрация ще пишат заедно Стратегия за развитие на общинското здравеопазване в Пловдив

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.