АктуалноБългарияГрадътИзбориНовини

ГЕРБ има утвърдени кандидати за кметове и общински съветници

Вероятна версия за оставката на Иван Тотев е несъгласие с кандидатурата за Пловдив

ГЕРБ има утвърдени кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна. Това става ясно от съобщение на сайта на партията. Освен това партията ще регистрира пълни листи за общински съветници във всички 265 общини, се казва още в него. Уточнява се, че в листите за съветници са включени членове на Младежкия ГЕРБ и представители на гражданска квота, както те са обновени минимум с 50% нови лица.

От централата обаче не се дават никакви подробности по темата, като допълват само, че в днешния ден предстои окончателното утвърждаване на кандидатите, а следващите дни утвърдените листи и необходимите документи за регистрация на кандидатите за кметове и общински съветници ще бъдат изпратени до областните ръководства на партията, които ще регистрират кандидатите в Общинските избирателни комисии.

В края на тази новина от централата на партията съобщават, че Тотев е подал оставка като лидер на ГЕРБ в Пловдив.

Вероятна версия за оставката на Иван Тотев от поста координатор на ГЕРБ в региона е несъгласие с утвърдената от ИК на ГЕРБ кандидатурата за кмет на втория по големина град в България, коментираха пред Под тепето партийни членове и близки до бившия градоначалник.

Вижте и Тотев с коментар за оставката.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина