Георги Гергов: Готвим се да управляваме Пловдив

Актуално Гласове Новини Политика

Станишев ме поздрави, другарката Нинова не ми се обади, издаде избраният за градски лидер на БСП

„ БСП ще атакува по всички въпроси властта. Ние ще бъдем коректив и алтернатива. Готвим се да управляваме града. Не може един файтон с малки партии да управлява Пловдив. БСП ще бъде фактор, както винаги”. Това заяви в първата си пресконференция като нов градски лидер на социалистите Георги Гергов. Той показа червената карта на областта от президентските избори и заяви, че такава е целта на партията в града и областта за всеки следващ вот.  Като отбеляза още, че БСП трябва да бъде уважавана. „ Ние сме такава партия- няма изчезване. Ние оставаме”, подчерта Гергов.

Той допълни, че цялата партия е наясно какво се случва в държавата и поради тази причина активът и ръководството трябва да бъдат отговорни.

„ Винаги сме постигали добри резултати в синята крепост. Това, което се случва в държавата е жалко- имам предвид компроматите и вътрешнопартийните ежби. Те не са само при нас- има ги и в ГЕРБ, и при патриотите. Нормално е да има шум в системите”, каза градският лидер на червените.

Спря се и на председателят на партията Корнелия Нинова.„ Тя искаше да напусна партията. Всеки има право да решава своето участие в партията. Не е тя човекът, който ще ми казва къде да членувам. Да гледа себе си. Няма да водим окопна битка, ние тръгваме по нов път в Пловдив. Ние направихме много грешки. Истината е, че се оказа, че не съм го познавал точи човек Корнелия Нинова. Не можем да вървим постоянно по пързалката надолу. Но няма да ме чуете да плюя тук днес”.

Той заяви, че е решил дали а се кандидатира за лидер на БСП, въпреки че има достатъчно номинации. И допълни, че Кирил Добрев е един от потенциалните варианти за председател на БСП, като уточни, че и много от другите кандидати имат потенциал.

„Станишев ме поздрави след избора ми за председател на градската организация, другарката Нинова не ми се обади”, издаде Гергов.

Гергов уточни, че народният представител Георги Йорданов, който не крие критиките си към него, няма да е част от новото бюро под тепетата.

„ Когато спечелим изборите можем да направим широка коалиция за управлението на България. Това бях казал в интервю за бТВ преди време.  Не съм в колаборация с ГЕРБ, а съм зад всички добре обмислени позиции. От ГЕРБ нищо добро не сме видели и не очакваме нищо добро”, каза той за управляващата партия и критиките на съпартийци към него относно позициите му по отношение на решения на правителството.

Оценка за деветте месеца управление на Здравко Димитров даде председателят на групата на червените в ОбС Николай Радев.

„ Оценката ни за работата на новото ръководство на общината е меко казано ниска. Виждаме, че обещаният кредит от Европейската банка няма да се случи. Сега трябва да бъде преструктуриран бюджетът, с ясни приоритети. Виждаме сериозна управленска немощ в екипа на кмета. Проблемът обаче е липсата на политическа отговорност, тъй като виждаме, че групата на ГЕРБ и Здравко Димитров не се разбират по много въпроси”, каза Радев.

„ Да се стягат, да си намерят пари, с кредити или без, а ние ще си защитаваме нашаа програма. Няма лошо кредит да се изтегли, но да е ясно за какво ще отидат парите”, допълни го Георги Гергов.

 

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Георги Гергов: Готвим се да управляваме Пловдив

  1. Как ще управляваш Пловдив? Като станеш патерица на ГЕРБ и Пеевски? Като си спомня колко гласа събра Гергов, като кандидат-кмет!? Даже и твърдите червени не гласуваха за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.