Бокс, музика и танци на Античния театър

Актуално Живот Новини Спортен Пловдив

Гала вечерта “Духът на България” ще съчетае спорт и култура на древната сцена

Никола Михайлов, стажант

Античния театър ще се превърне в боксов ринг за гала вечерта „Духът на България”. Първото събитие на фондация “Да бъде България” ще е на 3 октомври, от 19:30 и обещава да бъде тотално зрелище, съчетаващо спорт, музика и танци. Освен боксови битки, публиката ще има възможността да види актьорска игра, народна музика и танци, хип-хоп и поп, съобщиха организаторите.

Макар да е заминал за Щатите едва 18- годишен, основателят на “Да бъде България”- Ивайло Гоцев, не забравя нито за миг родината си. Целта му сега е да създаде платформа, насърчаваща родолюбието и популяризираща българските спорт и култура. Чрез събитието “Духът на България”, той цели да запали любовта към българските ценности и традиции у младите хора. А причината първото събитие да е точно в Пловдив е проста- въпреки, че е обиколил целия свят, Ивайло Гоцев смята родния си град за най-специалното място на земята.

По време на гала вечерта, хората в публиката ще станат свидетели на осем боксови мача и една кикбокс среща, в които ще вземат участие както шестима млади родни спортисти, така и известни световни бойци, като в кикбокс битката ще вземе участие Стоян Копривленски, представлявал България в Glory. Това ще бъде първата битка на Стоян на българска земя от 2016 година насам. Водещи ще бъдат Орлин Павлов и Мария Силвестър, а сред другите артисти са актьорът Янко Лозанов, 100 кила, Павел и Венци Венц, Deep Zone Project, Нина Николина и формация “Жарава”.

Заради мерките за предпазване от Covid-19, в Античния Театър ще могат да влязат до 1500 човека. Това обаче не означава, че останалите хора няма да имат възможност да гледат събитието. Организаторът се е погрижил телевизия ESPN да излъчва гала вечерта по целия свят, а в България тя ще се предава по Diema.

Споделете ни във:

1 коментар за “Бокс, музика и танци на Античния театър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.