Екоминистърът: Хубаво е да се разшири Гребният канал

Актуално Гласове Градът Зелен град Новини

Социализирането на Марица не е на дневен ред за ведомството и общината

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров даде ясен знак, че ведомството му е готово да даде зелен светофар на проекта за втори Гребен канал, който е силно критикуван от природозащитниците под тепетата и от куп ландшафтни архитекти. Ревизоро е на посещение в Пловдив днес по покана на кмета. Двамата обсъдиха движението на процедурите на проекта „Въча”. От общата им пресконференция стана ясно, че социализирането на Марица не е приоритет нито на общината, нито на министерството.

„Не се говори за социализирането на Марица. Хубаво е обаче да се изчисти коритото на реката и да се поддържа. Хубаво е да се реализира и разширението на Гребния канал. Да стане възможно провеждането и на европейски, и на световни първенства. Каналът ви е много хубав. Но е хубаво и да се помисли как да се захранва с вода така, че да са по-малки загубите. Но това са наши технически дейности, които ще ги направим”, коментира министър Димитров.

 

Споделете ни във:

3 коментара за “Екоминистърът: Хубаво е да се разшири Гребният канал

  1. ми разшириш дедовия, крадец нещастен ,пътници сте с буда и другите гербоци крокодили

  2. Т.е хубаво е да изсечем гората и на нейно място да сложим още една локва обградена с асфалт….

    1. Хубавко е, как не, според некадърния некомпетентен КАЛИНКОид.
      За развитие на расово КОМАРОвъдство, ферми за жабешки бутчета за италианскио пазар, за индустриите произвеждащи химикали и ОТРОВИ за редовно пръскане на гражданството, с впръскване директно в бебешките колички (доколкото, де …те не са на мода в Столипиново)
      СЕЧ, майни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.