АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Дясната ръка на проф. Петър Петров се заключи в „Св.Мина”, за да прави видеообръщения

Дясната ръка на освободения днес от длъжността управител на МБАЛ „Св. Мина”- Галена Назърова се заключи в един от кабинетите в лечебното заведение, за да записва видеообръщения срещу общинските съветници и местната власт, като директно ги обвинява в корупция. 21-годишната казанлъчанка е една от „ послушниците, които нямат никакво отношение към болницата”, както описа приближените до проф. Петров хора в болницата д-р Цветан Деведжиев на микрофон в пленарна зала.

Галена Назърова (най-вдясно) защитаваше проф. Петров в пленарната зала сутринта, а следобед излезе с видеообръщение

Във видеото, публикувано на страницата на Свети Мина Пловдив тя обяснява защо според нея Петър Петров е бил освободен.

„Защото той внесе ред в болницата. Спря законните кражби, от чийто факт на общината им приседна. Прекрати източването на общинското здравеопазване и за възнаграждение, дълбоко засегнати от този факт решиха просто да го отстранят. Защото съответният резерв, който беше заделен в болницата и не е никак малка сумата, вместо да се даде на тях, той реши да вдигне заплатите на хората, работещи в здравното заведение”, заявява Галена Назърова.

Под тепето дочу, че след днешната сесия всички пари от стратегическия резерв са пуснати за плащане от бившото вече ръководство. Въпросната дама Галена Назърова няма медицинско образование. Завършила е „Туризъм и Английска литература” в „Blackpool”, Обединеното Кралство, а в момента учи бакалавър, специалност „Стопанско управление”. Работи в пловдивската болница като технически сътрудник отдел Европейски проекти. В Ковид кризата, когато в „Св. Мина” се настаняваха пациенти с по-леки симптоми, тя е била болногледачка.  По непотвърдена информация в общинската болница работят още майка й и баба й. На този етап не можем да разберем каква заплата е взимала Назъмова, но научихме, че договорът й е сменян на всеки три месеца.

Веднага след освобождаването на проф. Петров директорът на дирекция „Здравеопазване” в общината д-р Калин Калинов коментира, че тепърва предстои проверка на това кой какви заплати е взимал в болничното заведение и благодарение на каква квалификация. Той коментира и изречението на проф. Петров от днес в ОбС, че „задкулисието взима връх” в решението за смяната му.

„ Категорично мога да заявя, че тук задкулисие няма. Подчертавам го много дебело и мога да се подпиша и с двете ръце. Това е решение единствено и само на колектива на болницата. Аз лично съм разговарял с почти всички там и това, до което стигнахме като извод и тогава, и сега, е че това е междуличностен конфликт и аз като директор на дирекция бях длъжен да заема неутралната страна, да изслушам всички и видяхме заедно всички в здравната комисия, че това пречи изключително много на дейността на МБАЛ „Св. Мина””, коментира Калин Калинов.

Той подчерта, че освобождаването на Петров е решение на здравната комисия, взето единодушно след две заседания в два поредни дни. На заседанията са се чули много аргументи.

„Проблемът е междуличностен. Той е започнал преди една година. Стигнахме до там да осигуряваме медиатор, което е безпрецедентно- в друго лечебно заведение досега такова нещо не е имало. Направихме го само и само да се уталожат страстите. Направихме не един или два опита. Още преди година се разбра, че има едно поляризиране на взаимоотношенията. Смятам, че там просто не успяха да намерят във времето общ език. А това може да доведе и до дефицит в персонала. Което не можем да допуснем. Аз седя винаги зад колектива. Аз винаги съм бил до проф. Петров като управител. Аз съм защитавал проф. Петров като управител на тази болница, защото той представлява колектива. Това, че се капитализира дълга даде много добър старт на болницата. Това бе политическо решение, най-правилното. Но големите проблеми не са в момента, а те предстоят и ние трябва да се мобилизираме, за да се справим. По един нов механизъм се дава един доста по-голям бюджет, но ние на два пъти бяхме изправени пред комичната ситуация да пишем писмо до МЗ и НЗОК, за да се повишават лимити, а в същото време да се окаже, че болницата не може да стигне и сегашния. Големият проблем идва от кадровото обезпечаване. И при напуснали хора и реална заплаха да напуснат и други оставихме колектива да реши. А самото решение на комисията почиваше на изключително много факти”, добави в кулоарите на местния парламент д-р Калин Калинов.

На финал той добави, че не смята, че проф. Петров е лош мениджър. Но сега страстите ще се успокоят и климатът в болницата ще се нормализира.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

36 коментари

  1. Назърова, ставаш за гъзърова, и за още нещо, но ти си знаеш. Пускай си обявите с голите снимки в ало.бг или където си искаш. Мераклиите те чакат. Хем ще вадиш повече.

  2. Галена Назърова,както личи от фамилното й име е или туркиня,или ако е омъжена за турчин е национална предателка. Достатъчно е човек да я погледне ,за да разчете безкрайните оргии върху куртизанското й лице.

    1. Тя е на 21 години и е неомъжена и е държанка на проф. Петров. Абсолютно нищо не работи, мести се на различни длъжности, все нещо не й харесва. Но на каквато и длъжност да я назначат, тя няма никакъв умствен капацитет. Освен от сексуални услуги, от друго не разбира.

  3. Представям си ако беше дадена речта на момичето, щеше да ги забие в земята! Всички до един събрани в тази зала! Един спор съм чувала на тази мацка и отсрещната страна не разбра от къде и дойде.

    1. Не си представяйте, драга…………, щяхте да се разочаровате, вЕрвайте ми!

  4. Като стилист ви казвам,че момичето изглежда прекрасно! Хора тотално изостанали с модните тенденции няма смисъл да си напрягат мозъците да коментират визията и! Роля с идеална дължина, лачен ток, прибрана коса на кок, прекрасни пропорционални черти на лицето, изправена стойка, умствен капацитет, няма какво повече да добавя! Тежко се преживяват подобни комбинации! Тя излъчва повече класа от цялата зала. Пък за тези У лево просто нямам думи!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина