АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Дясната ръка на проф. Петър Петров се заключи в „Св.Мина”, за да прави видеообръщения

Дясната ръка на освободения днес от длъжността управител на МБАЛ „Св. Мина”- Галена Назърова се заключи в един от кабинетите в лечебното заведение, за да записва видеообръщения срещу общинските съветници и местната власт, като директно ги обвинява в корупция. 21-годишната казанлъчанка е една от „ послушниците, които нямат никакво отношение към болницата”, както описа приближените до проф. Петров хора в болницата д-р Цветан Деведжиев на микрофон в пленарна зала.

Галена Назърова (най-вдясно) защитаваше проф. Петров в пленарната зала сутринта, а следобед излезе с видеообръщение

Във видеото, публикувано на страницата на Свети Мина Пловдив тя обяснява защо според нея Петър Петров е бил освободен.

„Защото той внесе ред в болницата. Спря законните кражби, от чийто факт на общината им приседна. Прекрати източването на общинското здравеопазване и за възнаграждение, дълбоко засегнати от този факт решиха просто да го отстранят. Защото съответният резерв, който беше заделен в болницата и не е никак малка сумата, вместо да се даде на тях, той реши да вдигне заплатите на хората, работещи в здравното заведение”, заявява Галена Назърова.

Под тепето дочу, че след днешната сесия всички пари от стратегическия резерв са пуснати за плащане от бившото вече ръководство. Въпросната дама Галена Назърова няма медицинско образование. Завършила е „Туризъм и Английска литература” в „Blackpool”, Обединеното Кралство, а в момента учи бакалавър, специалност „Стопанско управление”. Работи в пловдивската болница като технически сътрудник отдел Европейски проекти. В Ковид кризата, когато в „Св. Мина” се настаняваха пациенти с по-леки симптоми, тя е била болногледачка.  По непотвърдена информация в общинската болница работят още майка й и баба й. На този етап не можем да разберем каква заплата е взимала Назъмова, но научихме, че договорът й е сменян на всеки три месеца.

Веднага след освобождаването на проф. Петров директорът на дирекция „Здравеопазване” в общината д-р Калин Калинов коментира, че тепърва предстои проверка на това кой какви заплати е взимал в болничното заведение и благодарение на каква квалификация. Той коментира и изречението на проф. Петров от днес в ОбС, че „задкулисието взима връх” в решението за смяната му.

„ Категорично мога да заявя, че тук задкулисие няма. Подчертавам го много дебело и мога да се подпиша и с двете ръце. Това е решение единствено и само на колектива на болницата. Аз лично съм разговарял с почти всички там и това, до което стигнахме като извод и тогава, и сега, е че това е междуличностен конфликт и аз като директор на дирекция бях длъжен да заема неутралната страна, да изслушам всички и видяхме заедно всички в здравната комисия, че това пречи изключително много на дейността на МБАЛ „Св. Мина””, коментира Калин Калинов.

Той подчерта, че освобождаването на Петров е решение на здравната комисия, взето единодушно след две заседания в два поредни дни. На заседанията са се чули много аргументи.

„Проблемът е междуличностен. Той е започнал преди една година. Стигнахме до там да осигуряваме медиатор, което е безпрецедентно- в друго лечебно заведение досега такова нещо не е имало. Направихме го само и само да се уталожат страстите. Направихме не един или два опита. Още преди година се разбра, че има едно поляризиране на взаимоотношенията. Смятам, че там просто не успяха да намерят във времето общ език. А това може да доведе и до дефицит в персонала. Което не можем да допуснем. Аз седя винаги зад колектива. Аз винаги съм бил до проф. Петров като управител. Аз съм защитавал проф. Петров като управител на тази болница, защото той представлява колектива. Това, че се капитализира дълга даде много добър старт на болницата. Това бе политическо решение, най-правилното. Но големите проблеми не са в момента, а те предстоят и ние трябва да се мобилизираме, за да се справим. По един нов механизъм се дава един доста по-голям бюджет, но ние на два пъти бяхме изправени пред комичната ситуация да пишем писмо до МЗ и НЗОК, за да се повишават лимити, а в същото време да се окаже, че болницата не може да стигне и сегашния. Големият проблем идва от кадровото обезпечаване. И при напуснали хора и реална заплаха да напуснат и други оставихме колектива да реши. А самото решение на комисията почиваше на изключително много факти”, добави в кулоарите на местния парламент д-р Калин Калинов.

На финал той добави, че не смята, че проф. Петров е лош мениджър. Но сега страстите ще се успокоят и климатът в болницата ще се нормализира.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

36 коментари

  1. Аз познавам Г-ца Назърова лично,искам да кажа,че хора като нея са малко. Въпреки всичката помия ,която се изля и изливаше върху нея тя даде всичко от себе си за МБАЛ,,Свети Мина“. Българска му работа,един свестен и праведен човек ще има и ще искате да му оперните името. А относно проф.Петров ,той даде всичко от себе си за разцъфтяването на болницата,адмирации към него.

  2. Онези печалните двамата в левия ъгъл ли са новото ръководство, олеле да се смееш ли, да плачеш ли. Едно 21 годишно момиче ви сложи в малкия си джоб. Този доктор с курника на главата с неговото изпростяло изказване само може да се скрие в някой ъгъл и да се учи от момичето. Ако трябва да сравня изказването на девойката и неговото просто….

  3. Евала на момичето! Без значение какво се случваше с първа градска и каква пумия се изливаше всеки път, тя остана лоялна на Проф.Петър Петров. Малко са хората, които ще застанат пред всички и ако се налага както и в тази ситуация срещу всички, за да защитят ръководството. Защо една/ин не се изправи да каже истината и да го защити явно както това момиче направи? Защото са едни страхливи същества, които нямат смелостта да заемат позиция, докато тя освен, че явно е заела и застана до избора си. Не го познавам момичето, но този човек трябва да е щастлив, че зад гърба си има толкова лоялен служител! И не само той , редом с него тя също тръгна с гордо вдигната глава! Влезе, оказа подкрепа без значение какво и излезе като победител. Браво и на двамата! Хора достойни за уважение!

  4. Кой по точно се мери с това момиче? Изключва толкова класа и красота, ама нормално, тя лисицата като не стигнала гроздето казала, че е кисело..

  5. И какво да си облече човал ли? Виждала съм това момиче освен, че визуално ви мачка 95% от аудиторията интелектуално ви смаза като фас. Чувала съм и нейни изказвания на живо , еми майни съжалявам много ама на бялото не мога да кажа черно! Учете себе си и децата си да дерзаят по същия начин както това младо и красиво същество, че ако го карат като вас държавата наистина ще затъне!

  6. Мацката е топ, аз ако имам такава дясна ръка живота ще е сто пъти по хубав. Злобни човки! Видите едно хубаво момиче и се посерете.

    1. Много сте зле! Не го гонят от Весела, а става управител на Първа градска и Весела едновременно, но с този умствен капацитет, даже не сте си направил труда да проверите, а храчите тук!

  7. А защо не напишете за благотворителния бал, който Галена организира, за да се съберат средства за детско отделение? Само , за да ви чете някой сте способни да очерните и най- добрите хора. Ето затова младите и кадърни хора ще бягат в чужбина, където ще бъдат оценени, а не оплювани

  8. А защо не напишете за благотворителния бал, който Галена организира, за да се съберат средства за детско отделение? Само , за да ви чете някой сте способни да очерните и най- добрите хора. Ето затова младите и кадърни хора ще бягат в чужбина, където ще бъдат оценени

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина