АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Дясната ръка на проф. Петър Петров се заключи в „Св.Мина”, за да прави видеообръщения

Дясната ръка на освободения днес от длъжността управител на МБАЛ „Св. Мина”- Галена Назърова се заключи в един от кабинетите в лечебното заведение, за да записва видеообръщения срещу общинските съветници и местната власт, като директно ги обвинява в корупция. 21-годишната казанлъчанка е една от „ послушниците, които нямат никакво отношение към болницата”, както описа приближените до проф. Петров хора в болницата д-р Цветан Деведжиев на микрофон в пленарна зала.

Галена Назърова (най-вдясно) защитаваше проф. Петров в пленарната зала сутринта, а следобед излезе с видеообръщение

Във видеото, публикувано на страницата на Свети Мина Пловдив тя обяснява защо според нея Петър Петров е бил освободен.

„Защото той внесе ред в болницата. Спря законните кражби, от чийто факт на общината им приседна. Прекрати източването на общинското здравеопазване и за възнаграждение, дълбоко засегнати от този факт решиха просто да го отстранят. Защото съответният резерв, който беше заделен в болницата и не е никак малка сумата, вместо да се даде на тях, той реши да вдигне заплатите на хората, работещи в здравното заведение”, заявява Галена Назърова.

Под тепето дочу, че след днешната сесия всички пари от стратегическия резерв са пуснати за плащане от бившото вече ръководство. Въпросната дама Галена Назърова няма медицинско образование. Завършила е „Туризъм и Английска литература” в „Blackpool”, Обединеното Кралство, а в момента учи бакалавър, специалност „Стопанско управление”. Работи в пловдивската болница като технически сътрудник отдел Европейски проекти. В Ковид кризата, когато в „Св. Мина” се настаняваха пациенти с по-леки симптоми, тя е била болногледачка.  По непотвърдена информация в общинската болница работят още майка й и баба й. На този етап не можем да разберем каква заплата е взимала Назъмова, но научихме, че договорът й е сменян на всеки три месеца.

Веднага след освобождаването на проф. Петров директорът на дирекция „Здравеопазване” в общината д-р Калин Калинов коментира, че тепърва предстои проверка на това кой какви заплати е взимал в болничното заведение и благодарение на каква квалификация. Той коментира и изречението на проф. Петров от днес в ОбС, че „задкулисието взима връх” в решението за смяната му.

„ Категорично мога да заявя, че тук задкулисие няма. Подчертавам го много дебело и мога да се подпиша и с двете ръце. Това е решение единствено и само на колектива на болницата. Аз лично съм разговарял с почти всички там и това, до което стигнахме като извод и тогава, и сега, е че това е междуличностен конфликт и аз като директор на дирекция бях длъжен да заема неутралната страна, да изслушам всички и видяхме заедно всички в здравната комисия, че това пречи изключително много на дейността на МБАЛ „Св. Мина””, коментира Калин Калинов.

Той подчерта, че освобождаването на Петров е решение на здравната комисия, взето единодушно след две заседания в два поредни дни. На заседанията са се чули много аргументи.

„Проблемът е междуличностен. Той е започнал преди една година. Стигнахме до там да осигуряваме медиатор, което е безпрецедентно- в друго лечебно заведение досега такова нещо не е имало. Направихме го само и само да се уталожат страстите. Направихме не един или два опита. Още преди година се разбра, че има едно поляризиране на взаимоотношенията. Смятам, че там просто не успяха да намерят във времето общ език. А това може да доведе и до дефицит в персонала. Което не можем да допуснем. Аз седя винаги зад колектива. Аз винаги съм бил до проф. Петров като управител. Аз съм защитавал проф. Петров като управител на тази болница, защото той представлява колектива. Това, че се капитализира дълга даде много добър старт на болницата. Това бе политическо решение, най-правилното. Но големите проблеми не са в момента, а те предстоят и ние трябва да се мобилизираме, за да се справим. По един нов механизъм се дава един доста по-голям бюджет, но ние на два пъти бяхме изправени пред комичната ситуация да пишем писмо до МЗ и НЗОК, за да се повишават лимити, а в същото време да се окаже, че болницата не може да стигне и сегашния. Големият проблем идва от кадровото обезпечаване. И при напуснали хора и реална заплаха да напуснат и други оставихме колектива да реши. А самото решение на комисията почиваше на изключително много факти”, добави в кулоарите на местния парламент д-р Калин Калинов.

На финал той добави, че не смята, че проф. Петров е лош мениджър. Но сега страстите ще се успокоят и климатът в болницата ще се нормализира.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

36 коментари

 1. Всички, които работят там знаят каква е заплатата на Галена Назърова- минималната за България. Ама като се направи проверката само да не забравите да го отбележите тук господин измислен журналист

 2. Хахахахах, заключила се в св. Мина! Сигурно и заложници е взела,егати малоумниците сте!Проверете фактите, преди да пишете глупости???

 3. При проверка не намерих в нито един медицински университет в България че същия е преминал през конкурс за професор….да не и академик на БАНИ…

 4. 1. Проверете дали е имало фиктивни болногледачи по време на ковид епидемията
  2. Проверете тези специализанти със съмнителни медицински знания как са били назначавани с или без конкурс

 5. Дясната ръка на професора не можа ли да се облече прилично, за да не го излага на общинската сесия?

 6. Лекарската наглост и лакомия за пари са безкрайни.Какъв е тоя професор? В България всеки втори вишист е или професор,а може и генерал да е !в Пловдив има 50 болници и какво от това!? Болниците са печалбарски места,където не те лекуват,а само ти взимат парите.лекарите са некомпетентни,слабо образовани и не им пука за болните.дори да пукнеш при тях те пак си взимат парите.взимат пари от бюджета,от здравната каса и разбира се на ръка.а здравеопазването в бг.било безплатно по конституция.кога някой ще вкара нещата при здравеопазването в нормално положение.
  Кога ще почне да се търси отговорност от незаконно забогателите лекари със заплати по 50000лв и повече?

 7. И в моята служба мързеливата млада любовница на началника – колежка, взима значително повече от другите, които са с по–дълъг стаж. Нали човекът трябва да й се отблагодари за сексуалните услуги. Така е в държавните учреждения, пък и не само там. А шефовете нагоре и те вършат същото.

  1. Да, аз знам каква е заплатата и за разлика от теб, Буба ли си, каква си и за твое сведение е минималната, но то всичко ще излезе наяве рано или късно…

 8. И в моята служба мързеливата млада любовница на началника – колежка, взима значително повече от другите, които са с по–дълъг стаж. Нали човекът трябва да й се отблагодари за сексуалните услуги. Така е в държавните учреждения, пък и не само там. А шефовете нагоре и те вършат същото.

 9. Галенче, ти си едно нещастно, но повярвало си, девойче, без дори средно образование! Онова фалшиво листче, което беше представила за приравнена диплома от Англия, го имат доста хора… Номерчето на тази диплома липсва в националните регистри… Хайде, върни се в средното училище и се изучи, моля.

  1. Тая пък, а бе ти нормална ли си бе? Как с фалшива диплома е станала стюардеса, при условие, че за тази позиция се правят толкова стриктни проверки? И как е записала висше образование? Много злоба към младо и красиво момиче..

  2. Ти пък, хайде ходи да злобееш някъде, другаде и не си мисли, че ние, които сме учили в чужбина сме по- малко образовани от теб, носорог такъв ??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина