Два от новите случаи на коронавирус в Пловдивска област са свързани с евангелската сбирка в Перущица

Актуално Градът Новини ПУЛС

От обявените тази сутрин 7 положителни проби за COVID-19 в Пловдивска област два са свързани със събирането на евангелисти в Перущица, стана ясно преди минути.

Единият случай е в Община Перущица, а другия в село Селци, където вчера бе установено, че местният пастор е заразен, след като е присъствал на лекцията в Перущица.

Сред обявените е и заразен лекар от Смолян, който е решил да бъде лекуван в Пловдив. Това съобщи областният управител Дани Каназирева. Останалите положителни проби са от града, няма огнища, става дума за единични случаи от Пловдив.

От началото на епидемията до днес за областта има общо регистрирани 194-ма положителни, 100 са напълно излекувани, а 36-ма са били хоспитализирани. От тя 28 в УМБАЛ „Св. Георги“ , 5-има в „Св. Иван Рилски“ и по един в „Св. Каридат“ и болницата в Карлово. 53-ма души са на домашно лечение.

Във връзка с военнослужещият от Пловдив, който бе обявен за заразен вчера, Каназирева допълни, че са издирени всички контактните лица и им се връчват предписания.

140 положителни проби за коронавирус за последните 24 часа

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.