Дъждът не отмени Капана фест – ГАЛЕРИЯ

Актуално Живот Култура Новини Фоторепортаж
Капана фест

Гуш банда посреща на входа на базара, а на изхода ви очакват тъкани пешкири

11-тото издание на „Капана фест“ стартира днес въпреки дъжда в града под тепетата и ще продължи в рамките на 4 дни, до неделя, включително. През това време на сцената на феста ще се качат 70 артисти от страната и чужбина.

Голям мултимедиен екран е монтиран на ул. Златарска, на него също ще може да се наблюдават концертите, както ѝ във фейсбук страницата на фестивала.

От няколко дни Кварталът на творческите индустрии е окичен с традиционните флагчета, а малките павирани уличките са завладени от павилиони с храни и напитки, на различни ъгли ви очакват интересни селфи зони.

В зоните на занаятчийския базар има авторски изделия, натурални и био храни и напитки, литературна, арт инсталации и много любопитни, практични и красиви неща.

Екипът ни обиколи Узун чаршия в търсене на новите участници. В самото начало на входа откъм Джумая джамия ще откриете Гуш бандата – играчки за гушкане и ортопедични възглавници за врат от изключително приятна материя.

На 10 метра в посока халите ще ви посрещне момче, което разказва изключително увлекателно за натуралните, ръчно изработени от неговата майка сапуни и знае точно какъв е подходящ за вашата кожа.

Зообука е занимателна и обучителна игра на принципа “учим, докато играем” и е подходяща за деца над 2,5 години. Нейната авторка също е за пръв път на Капана фест.

Младата дама подготвя в момента и “Забавна предучилищна математика”.

Минималистични авторски сребърни обеци, сред които има и чифтове с различни фигури за всяко ухо, правят впечатление в зоната на бижутерите.

Млада дама от Варна показва за пръв път в Пловдив авторски сандали от естествена кожа, които се изработват в Атина.

По време на феста художникът Вълкан Вълканов ще представи над тридесет плаката, които ще бъдат част от въздушна изложба. Експозиция „Портрети“ показва и авторът Петър Чучулигов. В нея са подредени  портрети на известни личности, които са оставили отпечатък в историята не с политика, а с творчество.

Събитието е част от културния календар на Пловдив.

Споделете ни във:

1 thought on “Дъждът не отмени Капана фест – ГАЛЕРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.