Общинският кризисен щаб в Пловдив оповести противоепидемични мерки

Актуално Градът Новини

По разпореждане на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров в изпълнение последната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се въвеждат следните мерки в града:

В транспорта

ОП „Организация и контрол на транспорта“ са изпратили писмо до превозвачите да спазват противоепидемичните мерки за засилена дезинфекция на автобусите на градския транспорт.

Разпоредено е служителите от сектор „Общинска полиция“ да извършват проверки за носенето на маски от шофьори, кондуктори и пътници. При неспазване на разпорежданията ще се издават предупредителни протоколи и актове.

Здравеопазването

Общинските болници и консултативните центрове всеки ден ще изготвят доклади за това дали медицинският персонал е обезпечен с лични предпазни средства и за наличието на необходимите средства за дезинфекция.

Събития и мероприятия

На заместник-кмета по култура Пламен Панов, зам.-кметът „Младежки и спортни дейност“ Георги Титюков и на директора на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев е разпоредено да изготвят указания към организаторите на всички спортни, конгресни, културни и други мероприятия, които могат да се провеждат на закрито и открито да се осъществяват при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки.

снимка архив

Споделете ни във:

2 коментара за “Общинският кризисен щаб в Пловдив оповести противоепидемични мерки

  1. Да разбираме ли че може да се организират сватбени събития в закрито помещение при заетост 50% капацитеет от заведението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.