Актуално

Държавници откриха новата сцена на Драмата

Вежди Рашидов: Имате най-хубавия театър в страната! Кефете се!

Борисов: Преди две години тук беше гробница, а сега идвам да гледам театър

 

Изключително бляскаво бе посрещната цялата делегация, пристигнала за откриването на ремонтираната зала на Драматичен театър Пловдив. За целта, в двора на театъра, бе опънат червен килим, по който преминаха редица управляващи местната и националната власт. Хората на изкуството и културата също приветстваха събитието, а сред тях се наредиха Божана Апостолова, диригент Деян Чобанов, университетски преподаватели и разбира се, актьорите от самия театър.

Пръв на събитието пристигна министърът на културата, Вежди Рашидов. Той благодари на премиера за оказаното съдействие и припомни, че за целта са били отделени 4.2 милиона лева, а след това не пропусна случая да се пошегува и с министъра на финансите. Финансовите министри не обичат да дават пари, но ето, за тази цел дадоха. Сега имате най-хубавия и модерен театър в страната! Кефете се и го посещавате, с усмивка заяви Рашидов.

След него пристигна и премиерът Борисов с цяла делегация от местни и национални управляващи, сред които бяха Цецка Цачева, Славчо Атанасов, Здравко Димитров, кмета Иван Тотев с почти всички заместник кметове. Помня какво беше тук преди 2 години, същинска гробница, отсече Борисов, като веднага продължи с позитивна нагласа, а сега отивам да гледам театър. По път към голямата зала, той не пропусна да зададе въпроса към местната власт какво се случва с ремонтите в града.

Сценаристът Росен Петров също бе пристигнал специално от столицата, за да види най-модерната театрална сцена в България.

Входа на Драматичния театър бе отрупан с десетки букети и кошници с цветя с пожелания за успехи, постижения и спорна работа на модернизираната сцена.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина