Актуално

Договорът за интермодалния терминал край Пловдив е подписан

ПИМК спечели концесията като единствен кандидат

В началотото на октомври НКЖИ ще обяви търг за изграждане на системите за сигнализация и телекомуникации по жп линията от  Пловдив до Бургас

Договорът за стопанисването на първия в България Интермодален терминал, който е от голямо стратегическо и икономическо значение в регионален, национален и общоевропейски аспект вече е факт.  

„Преди две седмици е подписан договора за концесия на Интермодалния терминал на гара „Тодор Каблешков“. Това обяви на Централна гара в Пловдив заметсник-министърът на транспрота Велик Занчев , докато изтъкваше какво е направено през годината за повишаване на конкурентноспособността на българските транспортни системи и какво предстои до края на 2017-а.

Припомняме, че още през август Правителството определи „Терминали” ЕАД (собственост на пловдивската транспортна компания ПИМК) за концесионер на Интермодалния терминал в Южен централен район – Пловдив. Концесионерът бе определен след проведена открита процедура за предоставяне на концесия за срок от 27 години, като бе и единствен кандидат. Концесионерът се задължава да извършва фиксирано годишно плащане в размер на 60 000 лв., което ще нараства в зависимост от инфлационния индекс за съответния период. Променливата част на годишното концесионно плащане е в размер на 10% от общия размер на нетните приходи за съответната година от всички дейности, свързани с ползването на обекта на концесията.
 
Инвестициите, които концесионерът се задължава да извърши в обекта за срока на концесията, са в размер на 15 100 835 лв., като 2 230 493 лв. от тях трябва да бъдат вложени в интермодалния терминал през първите две години от договора. 

„В началотото на октомври НКЖИ ще обяви търг за изграждане на системите за сигнализация и телекомуникации по жп линията от  Пловдив до Бургас“, обяви още зам.-министър Занчев. Той бе в Пловдив за демонстрационно пътуване с високоскоростен влак по жп участъка „Пловдив-Септември“, организирано от "Талес Австрия" ГмбХ. Фирмата е изпълнител на договора за модернизация на същата линия, която се осъществява с европейски средства.

Очаквайте подробности

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина