Доц. Нина Найденова празнува рожден ден в Международния ден на авиацията и космонавтиката

Актуално Градът Живот Култура Новини

Пламен Панов: Продължавайте да вдигате нивото на Опера-Пловдив до световните сцени!

Директорът на Държавна опера – Пловдив доц. Нина Найденова е рожденичка на днешна дата, стана ясно на пресконференцията, на която бе обявена програмата на фестивала Opera Open 2021.

Операта се завръща на Бунарджика след 56 години

Тя бе посрещната на входа на Голяма конферентна зала в Градския дом на културата от зам.-кмета Пламен Панов с огромен букет и пожелание да бъде здрава и като директор на този емблематичен за града културен институт да продължава да продължава да вдигате нивото на Опера Пловдив до световните сцени, както го прави през годините като ръководител.

На вратата зад гърба ѝ я аплодира знаменитият тенор Хосе Кура, който гостува на Античния театър с коронната си роля на Отело в годината, когато градът ни бе Европейска столица на културата и тази седмица отново се качва на пловдивска сцена.

Световни артисти пеят в Пловдив в памет на Камен Чанев

Районният кмет на “Централен” Георги Стаменов, за когото завръщането на Операта на Бунарджика след 56 години е сбъдната мечта и подкрепя фестивала, също аплодира Нина Найденова, заедно с музикалния директор – маестро Деян Чобанов.

„За мен днес е двоен празник, защото ще говорим за „Opera Open“, а до мен е големият оперен певец и приятел Хосе Кура, който отново ще пее в Пловдив“, каза Нина Найденова.

Екипът на Под тепето се присъеднивя към поздравленията, пожелава на доц. Найденова сбъдване на всички проекти през годината и творческо вдъхновение и удовлетворение от срещите с публиката на живо!

Очаквайте подробности за програмата на Opera Open 2021, която тази година залата на знаковото наследство.

Споделете ни във:

2 коментара за “Доц. Нина Найденова празнува рожден ден в Международния ден на авиацията и космонавтиката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.