Актуално

Добромира Костова: Тъжен ден

„Тъжен ден!“. Така завършва свой коментар във Фейсбук зеленият общински съветник от Демократична България Добромира Костова по повод първата копка на проекта за пробив под Водната палата. Тя е част от така наречения Обществен съвет за контрол на разходването на средствата от многомилионния заем, но както всички свои колеги в този корективен орган, не бе запозната с така спорния проект в детайл. Той видя бял свят на визуализация за първи път днес, в деня на старта на строителните дейности.

Ето целия коментар на Добромира Костова без редакторски намеси:

Срамна страница в историята на Пловдив е днешната първа копка на пробива при Водната палата и аз много съжалявам, че днес не съм в града, за да ида на място и за пореден път лично да му кажа на кмета това, което не спирам да повтарям много много месеци.

НЕ искаме магистрала в центъра на града! Да изпльоскаш магистрала в центъра на града с най-мръсен въздух в Европа е най-голямото безумие.

Да изпльоскаш магистрала в центъра на града ЕДНОВРЕМЕННО с въвеждане на зона за ниски емисии дори не може да се коментира. Това е престъпно харчене на нашите пари, а въздухът ще се влошава, влошава и влошава.

Няма да се реши проблемът с трафика. Сметнато е, изчислено е, няма да има ефект.

Всички експерти и гилдии казаха, че е опасно да се прави пробив точно до това място, толкова близо до реката. Здравко Димитров се прави на загрижен за реката и хората и вече втори път се опитва да престъпи закона, за да даде на ПИМК да изрови реката, за да ни спасява уж от бедствия. И едновременно с това почва да копае и пробив до самата река.

Ще плащаме зверски неустойки заради това, че ще разрушат направеното по „Региони в разстеж“. Може би над милион.

А за самия пробив ще потънат много над 10 милиона, взети със заем, който ще се изплаща от пловдивчани.

Тъжен ден.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Извинявам се на госпожата, но трафика в Пловдив е страшен.
    Пробивът ще отвори паралелния път на бул. 6-ти Сеютември и ще отпуши моста на панаира.
    Винаги ще се намери някой, който да е недоволен.

  2. Не мога да разбера,каква е тази атака срещу едно от малкото правилни решения,свързани с трафика в Пловдив,вместо да се приветства изграждането на кръстовища на две и три нива вие ми говорите за магистрали явно има нещо мн гнило в атаките против изграждането им. Попътувайте малко из Европа и ми кажете къде има град пълен със стопове и светофари,а и с жп прелези насред центъра

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина