До месец подписват договора за ремонта и възстановяването на кино Космос

Актуално Забравеният град Новини Под ножа

До средата на годината се очаква да има издадено строително разрешение, а проектът за бъзе реализиран до 2023г.

Започнало е досъдебно производство за палежа на сградата

Започна досъдебно производство за палежа на кино Космос в петък вечерта. Днес трябва да бъде осъществен първия оглед на сградата от разследващите органи. Втори такъв ще бъде извършен в средата на седмицата. „След това ще имаме зелена светлина съвместно с „Жилфонд” да обезопасим обекта и ограничим всички възможности за достъп до него. Имаме намерение да сложим и мрежи по фасадата, за да не представлява тя опасност за преминаващите”, съобщи за Под тепето кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

Той очаква в рамките на месец да бъде подписан договорът със спечелилите конкурса за ремонт и възстановяване на киното и площадното пространство пред него. По думите на райкмета, архитектурното студио „Тектоника- Б” и притежателят на авторските права арх. Тодор Абаджиев са постигнали разбирателство за съвместни действия.

„В този казус думата „Заедно” трябва да се изпълни със смисъл и да се реализира един прекрасен проект. Планът за работа е ясен. Днес се срещнахме с кмета. Подадох докладна до него за извършване на цялостен ремонт на сградата в рамките на три години- тази, 2022г. и 2023г. Очаквам в средата на годината да имаме изготвен технически проект, издадено строително разрешение, за да се пристъпи към процедура за избор на изпълнител. Вярвам, че след три години кино Космос може да се превърне в едно изключително място за култура”, допълни Георги Стаменов.

Споделете ни във:

1 коментар за “До месец подписват договора за ремонта и възстановяването на кино Космос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.