До дни започва строежът на новата църква на Джамбаз тепе

Актуално Власт Градът Новини Под лупа

Дядо Николай: Да поставим на най-високото място в града Светите Архангели, да бдят над божия народ на тоя град ,е велико и спасително нещо!

Проектът е тотално приоритизиран от местната власт

Кметът Здравко Димитров, ген. Явор Матеев и именика Павел Шопов без задължителните маски на литургията

Ивайло Дернев, Таня Грозданова

В първите дни на месец юли започва строежът на нова църква на скалите на Джамбаз тепе. Това стана ясно от изказване на Николай Пловдивски днес пред църквата “Св. св. Петър и Павел“, където той възглави архиерейската света литургия за храмовия празник.

 „Ще започнем и строителството на новия храм „Свети Архангели“, всъщност ще възстановим разрушения там на тунела храм до Гръцкото училище, само че малко по-високо, върху скалата.Вижте това е промислително. Имало е от една страна храм, който трябва да възстановим, а от друга – да поставим на най-високото място в града Светите Архангели, да бдят над божия народ на тоя град, е велико и спасително нещо! Защото Светите Архангели ще запазят този град и нас от всяко злощастие и от всяка беда, а те имат дръзновение да се молят на Бога за нас. Ние ще имаме ангелска закрила во веки веков за тоя град! Което е нещо много утешително, радващо, ободрително духовно и спасително за всички нас,“ така отговори на журналистически въпрос от радио Пловдив Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

По думите му, „възстановяването на Гръцкото училище, вече трансформирано по своето предназначение като сграда на Пловдивската митрополия, е започнало от няколко месеца и благоуспешно се осъществява.“

По информация на Под тепето, проектът на Николай Пловдивски е приоритизиран от местната власт.

Кметът Здравко Димитров, ген. Явор Матеев и именика Павел Шопов без задължителните маски на литургията  

Според наши източници, гардоначалникът постоянно се интересувал как се движи преписката по проекта. Явно вече е преминала целия път до бюрото на главния архитект абсолютно успешно.

Резонен е обаче въпросът дали главният арх. на Пловдив Димитър Ахрянов не е одобрил собствения си проект, тъй като се знае, че преди да заеме този пост той е движел голяма част от „божиите строежи“.

Снимки: Пловдивска митрополия

Споделете ни във:

6 коментара за “До дни започва строежът на новата църква на Джамбаз тепе

 1. Доказано, и то на ЕДРО този поп е КРАДЛИВ, освен че е идеологически несъстоятелен и ЛЪЖЛИВ.

  ВИДОВДЕН като настъпи – право в ГеенатаОгнена му е мястото; само дето е дотолкова безСЪВЕСТен, че кариеристът изобщо таквизи всуеверия очевАдно
  НЕ ГИ ВЯРВА.
  НЕ Е ВЕРУЮЩ.
  (Изобщо, не само не е Християнин!
  Лъжи, преструвки, театро, лесни клишета, пози, ритуали и оперети!)

 2. МУТРО'ПОЛИТ'икът ЛЪЖЕ, баскетБУДАЛАТА "вярва" или се преструва каза:

  “Щял бил да запази Града от ЗЛОщастия” щом върху Общинска квадратура му изградят ИДЕОЛОГИЧЕСКИ МОНУМЕНТ (катедрала с камбанария, канцелариа, клисарница, гаражно стопанство, свещоливница, свещопродавница иконоблизачница) на всяко от Пловдивските Тепета, начиная с Джамбаза другата седмица, Небета, Джендема, а и Бунарджика, защо не, до Альошата или БЕЗ Альошата.
  АМА СЛЕД КАТО МУ БЪДАТ ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧЕНИ КЛЮЧОВЕТЕ И НОТАРИАЛНИТЕ АКТОВЕ!
  Цивилизован Град се ГРАДИ и устройва по компетентно скроени ПЛАНОВЕ. На НИКОЕ Тепе планът на Пловдив НЕ ДОПУСКА истеричави “идеологии”.
  Не в 2020 – Средновековието мина.
  Намерението е незаконно.
  ГладАрх Ахрянов, ПОСЛУШНИК, е и ПРЕСТЪПНИК ако допусне такъв произвол от баскетБОЛНИЯ мозъклия, ПОСЛУШНИК и от РежимаБоБоТРИ, ПОСЛУШНИК.
  Историята ще ги запомни тия престъпници, както “засл.арх.” Буби Стойков, кмплексар който събори бащината му творба КУДОГЛУ (хотел от арх. Стойко Стойков) а и разгради Площада (до …”мегдан”) за да изперчи грандоманската непотребна “поща” (к’ва поща, к’ви колети, записи, телегтрами, телефони в 2020?)
  ПОПЪТ ЛЪЖЕ, как “спасява” Града с нотариЯлни магьосничества така както лъже, че надвиваме Вируса като нямаме МАСКИ И БЛИЖЕМ ИКОНИ.
  (ВЯРВАТ = БУДАЛИТЕ).
  Дали му ВЯРВАТ Управителите, които сме издигнали или само се преструват за да влязат в Далаверата – само те си знаят.
  Но ние знаем, че са престъпници, и децата ни и внуците ни помнят!

  1. В “НОЩ” друг един генералисимус, гологлав и той скинхед, се разбра още отначало, че се ГЕЛПИ нещо: запазила съм снимчица как той се навел да облизва някаква икона. Чудотворна може и да е (а може и да не е) ама още от предучилищна възраст знам, че не е хигиенично.
   Никак не е.
   Всякакви зарази щъкат, кои по-смъртоносни, кои не толкова.
   Ама ТОЗИ ВИРУС срещу който генералисимусът трябва да поведе Българската Нация (тъй де, остатъците из Територията) е малко по-друг === никой не му знае цаката, лечение няма, ваксина поне още година няма да намерим.
   Негова си работа в какво ВЯРВА, кому е ПОСЛЕДОВАТЕЛ, ама аз няма да му следвам Заповедите, нито Съветите, нито Проповедите, нито Всуеверията.
   Без мен, Генерале!
   ((Като в стария виц: ОБЯВИХА ВОЙНА, АМА …НИКОЙ НЕ СЕ ЯВИ!”))

 3. Така е като си назначи , собствената подлога за главен архитект с измама , протектирана от кмета . КАБ Пловдив си навря главата от зад за да не гледа и не чува за това . Сега ще си правят каквото си искат .

 4. Там на върха има МОЗАЙКИ ОТ ВИСОКО КАЧЕСТВО, ОТ ДВОРЦОВА КЛАСА за разлика от “базиликите” долу сред простолюдието.

  Попе, населението не споделя твоята “идеология”. ОТДАВНА.

  Само РежимътБоБоТРИ и неговите издънки са ти послушници, ама това е ДО ВРЕМЕ. За нотариални магьосници българите вече нямаме търпение.

 5. Нито е християнин, нито изобщо ВЕРУЮЩ, а просто кариерист към …бяло було истеричавият мракобесен налуден АЯТОЛЛАХ със зъл поглед, ролекс, лимузини и БИЯЧИ, назначен / парашутиран от потомствената комунистическа Номенклатура за МУТРО’ПОЛИТ’ик да коли/беси из Пловдив (без монашеско име понеже манастир не е помирисвал, а кара с даденото му по рождение от ТаткоБАРЕТА) =Герголюб БАРЕТОВ.
  Той напира да изперчи СВОЯТА ИДЕОЛОГИЯ ВЪРХУ ТЕПЕТО подобно на Альошата.
  Нация от ПОСЛУШНИЦИ не възразява (на Адолф за евреите ЕДИН Кирил възрази, не БПЦ, ама той си беше ПЛОВДИВЧАНИН!)
  И по-лошо ще става, майни!
  Терминал Две!
  ТРИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.