АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Депозираха в МК искането Панаира да стане паметник на културата

Народният представител Йордан Иванов и общинските съветници от Демократична България в Пловдив внесоха искането Международния панаир да бъде обявен за групов паметник на културата от местно значение в Министерството на културата. По-рано през деня на пресконференция в Народното събрание от ДБ обявиха, че настояват ведомството да защити Панаира като го обяви за недвижима културна ценност, а по обяд представителите на политическото обединение се срещнаха лично с министър Велислав Минеков.

„Срещата беше много интересна. Засегнахме и други пловдивски теми като Дом за Операта и довършителните процеси по обявяването на Карловска за групов паметник на културата и ценните сгради по нея за единични паметници“, коментира зеленият общински съветник Добромира Костова след срещата с министър Минеков.

Веднага след връщането си от столицата Веселина Александрова, председател на групата на ДБ в местния парламент, внесе в деловодството на Общински съвет искането за свикване на извънредна сесия на 9 януари с една единствена точка- промяна на решението за бъдещето на панаира, взето на 19 декември. Остава председателят на ОбС Александър Държиков да насрочи извънредното заседание.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

    1. Чантаджийското „опазване“ от така наречения НИНКН (да не се бърка с добрия стар ИПК, впоследствие признат за Национален) ДЕ ФАКТО НЕ ПОДПРЯ никога никаква архитектурна старинна ценност = ама нито една керамида, таквази е Грубата Шаячена Правда.

      Преструвки, кудкудякане, докато др. арх. Гергов / кервано си върви . . .

      Отвличане на вниманието

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина