АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Демонтажът на бетонния мост започва през април

В началото на април се очаква да стартират дейностите по демонтажа на бетонния мост, а за шест месеца трябва да бъде изградено новото съоръжение със съответните пътни развръзки от северната и южна страни. Такива са очакванията на община Пловдив, след среща на зам.-кмета по строителството Тошо Пашов с министъра на транспорта и директора на НКЖИ в края на миналата седмица. По този начин няма да има застъпване с проекта за пробива „Модър- Царевец“, който се очаква да бъде пуснат за движение на автомобили в края на март.

“ Настояваме да бъде подписан анекс от страна на НКЖИ и изпълнителя на мащабния проект за пробив под Централна гара специално за бетонния мост. Искаме черно на бяло да бъде описан срокът за демонтажа на старото съоръжение и изграждането на новото такова. Тези 6 месеца за изпълнението на моста да бъдат вписани в анекса, за да има ясно разписани отговорности“, заяви днес зам.-кметът Тошо Пашов.

Той подчерта, че общината има забележки по внесения проект за новия мост, касаещи пътната част от съоръжението в южната част.

„Трябва да се коментират още някои неща. След като бъдат изчистени можем през февруари да сме готови с издаването на разрешение за строеж, а в края на март и началото на април да се пристъпи към затварянето на бетонния мост, демонтажа му и изграждането на новото съоръжение“, допълни Пашов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина