АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Дани Каназирева: И 30 респиратора да има в „Св. Мина”, там няма специалисти, които да работят с тях

„ Към момента се попълват новооткритите легла в трите болници, които в края на миналата седмица се включиха. Но истината е, че вървим по ръба както с леглата в Пловдив, така и в областта. Затова и взехме решението за преобразуването на болница „Св. Мина” в болница специално за Ковид- 19”, каза тази сутрин пред Центъра за спешна медицинска помощ председателят на областния щаб Дани Каназирева.

„ Искам да направя едно специално уточнение, тъй като чух, че няма респиратори. За тази болница никога не е имало решение тя да гледа интензивни случаи. И 30 на брой респиратори да имат, там няма специалисти, които да работят с тях. Към момента най-важното е персоналът да остане на работа.  Затова моят апел към общината е не да инвестира в строителство, респиратори и всичко останало, а да подпомогне здравните работници да получат повече”, каза областният управител.

Тя припомни, че две частни болници са се ангажирали с изпращане на допълнителни екипи в бъдещото ковид лечебно заведение. Каназирева допълни, че базата в „Св. Мина” е в добро състояние и няма нужда от инвестиции в нея.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина