Да паркираш на зелено?! (СНИМКИ)

Актуално Гласове Градът Новини Под лупа

След като напълнят двустранно ул. Ясна поляна, „разхождащите се“ пловдивчани задръстват необезпокоявани зелените площи на Гребната база с коли

Не е ли по-добре улиците в парка да бъдат максимално ограничени от автомобили, а не да се създават условията за тежък трафик?

Публикуваме писмо на читател на Под тепето, което повдига редица въпроси, чийто отговори тепърва ще търсим.

„Бих искал да обърна внимание на ситуацията в улиците около Гребната база, откакто беше махната бариерата на продължението на ул. „Ясна поляна“.

Прилагам снимки от вчера надвечер, когато буквално всичко беше задръстено с автомобили – включително и зелени площи. Това се случва почти всеки ден. Не съм сигурен какъв е статутът на тези улици, къде е разрешено паркирането, каква е максималната скорост /предвид, че има много деца и спортуващи пешеходци и понякога колите минават с висока скорост/.

Допълнително премахването на бариерата на “Ясна поляна” всъщност превърна това в нормална улица – с изход през пресечката на бул. “Шести септември”, която използват много шофьори, за да заобиколят трафика на кръстовището на бул. „Шести септември“ и ул. „Владивосток“.

Не е ли по-добре улиците в парка да бъдат максимално ограничени от автомобили, а не да се създават условията за тежък трафик? – пита Антон Вълков.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.