АктуалноГласовеИзбор на редактораКриминалеМненияНовини

Цалапица пита защо все още не е задържан Рангел Бизюрев

Роднини и приятели на убития Димитър Малинов от Цалапица настояха за справедливост за отнемането на живота на 24-годишния мъж пред прокуратурата днес. 30-тина жители на селото се събраха на протест пред държавното обвинение и поискаха среща с разследващите, за да получат информация.

„Никой нищо не ни казва, а мина месец. Искаме да се срещнем с някой, който има право да говори, за да разберем докъде е стигнало разследването. Нямаме информация дали въобще някой издирва убиецът Рангел Бизюрев в Германия. Той не може да се укрие, тъй като няма пари. Разпитан ли е баща му, който работи там? Задържан ли е бащата? Защо не могат да открият Рангел? Много въпроси се събраха и искаме отговори. Искаме да видим документи, че убиецът наистина се издирва. Искаме да получим някакви резултатите от разследването до този му етап“, настояха цалапичани пред входа на прокуратурата, заварден от униформени служители на реда.

Те поискаха задържаните за укривателство близнаци да бъдат обвинени в по-тежко престъпление- съучастничество. И настояха за справедливи наказания.

„Искаме доживотен затвор за всички, замесени в това жестоко убийство. Тук сме, за да поискаме справедливост за Митко, но и да защитим нашите деца и всички деца на България“, заявиха протестиращите.

С малко закъснение за протеста дойде инициаторът му- майката на убития младеж Атанаска Бакалова. Тя заяви, че разжалваните полицаи от Стамболийски, които местните обвиняват в опорочаване на разследването, все още работят в районното управление и водят разпити, вместо да бъдат уволнени и наказани.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Като си смените кочината с държава , тогава ще имате отговори – дотогава ще ви подритват като досадни мухи, милиционерите.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина