Cloud Хостинг компания RAX отваря дата център в Пловдив

Актуално Изпод тепето Новини

RAX (Rax.bg) един от първите доставчици на хостинг услуги в България и лидер на пазара на облачни услуги с висока наличност и непрекъсваемост, отваря софтуерно дефиниран център за съхранение на данни и колокационни услуги в Пловдив

Доставчикът и един от лидерите на пазара на Cloud хостинг услуги RAX (Rax.bg) обяви, че на 1 юли 2021 г. ще открие софтуерно дефиниран център за съхранение на данни и колокациоколокационен център в Пловдив. В него компанията ще предоставя съхранение на данни; услуги за защита на ИТ инфраструктурата на фирми от инциденти, бедствия и аварии (disaster recovery); облачни услуги (Cloud хостинг) с висока наличност и хостинг за уебсайтове, свързани с Пловдив и региона на Южна България.

Интернет свързаността е специално изградена и Интернет трафикът ще се рутира в Пловдив, без маршрутите да преминават през София. RAX ще предоставя на клиентите си избрали да съхраняват сайтовете и данните си в колокационния център в Пловдив резервни копия на данните и резерна инфраструктура, които гарантират бизнес континуитет и непрекъсваемост на процесите.

Първите две услуги, които RAX започва да доставя от колокационния център в Пловдив са Хостинг (https://www.rax.bg/bg/webhosting/) на уебсайтове на фирми от региона и Disaster Recovery Колокация (https://www.rax.bg/bg/colocation/dr-business-continuity.html).

“Централизацията на съхранението на технологична инфраструктура и доставянето на колокационни и хостинг услуги само от един регион на България – София не е добра бизнес практика и увеличава разходите на малкия и среден бизнес,” заяви за “Под тепето”, мениджърът на RAX Димитър Аврамов. Според него, съхраняването на данни от пловдивския бизнес и другите фирми от региона в дета центрове в София увеличава времето за доставка на Интернет съдържание и дигитални услуги и омаловажава значението на един от най-развитите региони на България.

“Съхранението на данни възможно най-близо до хората, които ги използват дава значително предимство на местния бизнеса, включително когато потребителите се опитват да намерят даден продукт или услуги в Гуугъл или други интернет търсачки. Закъснението за отиване и връщане на данните от Пловдив и региона до София достига до 8 милисекунди. В същото време ИТ инфраструктурата и уеб сайтовете съхранявани в колокационния център на RAX в Пловдив ще бъдат достъпни за 2 или 3 милисекунди. Това намалява закъснението в доставянето на данни  между три и четири пъти,” според мениджъра на RAX.

“Софтуерно дефинираният център за съхранение на данни център на RAX в Пловдив е част от виждането ни, че Пловдив и регионът трябва да се превърнат в един от технологичните хъбове в Югоизточна Европа и в частност в ЕС,” каза още Аврамов за “Под тепето”. Според него когато уебсайтът или сървърът на фирма, която продава продукти или предоставя услуги в Пловдив и региона се съхранява на сървъри в Пловдив, съдържанието е по-достъпно за   локалните интернет потребители, а фирмите, които използват облачна компютърна инфраструктура имат светкавичен достъп до данните си. Оборудването в софтуерно дефинирания дата център на RAX е с двойно подсигурено ел. захранване.

Споделете ни във:

2 коментара за “Cloud Хостинг компания RAX отваря дата център в Пловдив

  1. Колегата май не е чувал, че най-изгодни и компетентни услуги са базирани в ИНДИЯ. Калкута, Мумбай.

    И че физическата, географска локация на УебХостинг и КлаудСорсинг са без значение.

    Фикция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.