АктуалноГрадътПод ножа

Чакат кмета да докаже кои са платените протестиращи

Пловдивчани, които са против пробива на Водната палата, чакат Здравко Димитров да донесе детектор на лъжата

Протестиращи, които не са съгласни с проекта за пробив на кръстовището под Водната палата, са готови да застанат на детектор на лъжата. Самото предложение даде кметът Здравко Димитров, който заяви, че протестиращите против пробива са платени.

На въпрос на Под тепето „кой плаща на протестиращите“, той отказа да посочи имена, като допълни, че става дума за политици и коментира, че това може да се докаже като гражданите бъдат тествани с детектор на лъжата. Няколко души от инициативния комитет на протестиращите във фейсбук вече заявиха, че са готови да застанат пред полиграфа на кмета.

Твърдението, че протестът е платен кметът даде по време на извънредния брифинг на 25 октомври, на който обяви, че спира проекта за пробива.

Спират пробива на Водната палата

Димитров не каза от кого е платен протестът и прехвърли тази отговорност за своето собствено твърдение върху журналистите.

То си личи. Как се „еманципираха“ изведнъж тези 38, които гласуваха „за“?“, попита Димитров, като че ли намекна, че има предвид съпартийците си от ГЕРБ, по чието искане е днешната извънредна сесия за спиране на пробива.

Очаква се на заседанието на местния парламент да бъдат изслушани и обструкциите на хората, които са против пробива.

Те се събират в 8,30 пред сградата на Общински съвет и обявиха, че отново ще протестират, тъй като тяхното искане е за тотално спиране на проекта, а не временно, какъвто е сценарият, очертан от градската управа.

Още по темата вижте в статията Спирането на пробива – време Общината да оправи пропуските.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина