Цените на хляба тръгват нагоре

Актуално Живот Новини
хляб

Около 15 процента е поскъпването на хляба от началото на седмицата. Основната причина е по-високата цена на брашната, маята и електроенергията.

Главоломно растящите разходи на производството изправят пред невъзможност хлебопроизводителите да спрат поскъпването на насъщния. Цените на хляба тръгнаха нагоре от началото на седмицата, въпреки многократните уверения от експерти, че ще се задържат и ще има компенсации за сектора.

Около 15 процента е поскъпването на хляба от началото на седмицата. Основната причина е по-високата цена на брашната, маята и електроенергията. Това заяви в ефира на Нова телевизия Гергина Димитрова, най-големият хлебопроизводител от Старозагорско.

„Към момента в търговската мрежа в района хлябът се продава за 1,70 лева. Нашата доставна цена е 1,50 лева. С 20 стотинки по-висока е цената в търговската мрежа, но ние нямаме контрол над търговците.”

Тя напомни, че миналата година с колегите ѝ работили около 3 месеца на загуба заради скока на цената на електроенергията. По думите ѝ цената на насъщния не е вдигана от доста години.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.