Бул. “Марица-Север” или улица “Кърска”? (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа

Абсурдна гледка за 21 век в Кършияка, “благодарение” на Водния проект. Цял месец ключовата крайречна улица в Северен седи разкопана

“Писахте, че Водният проект върна Кършияка в Средновековието и въобще не сте хиперболизирали! Вижте кадри от едно от най-скъпите за живеене места в Пловдив- бул. “Марица- Север”. Така започва сигнала си до Под тепето нашият читател Валентин Котов.

Жителят на район Северен ни алармира за пореден път за нередности, свързани, или по-скоро инспирирани, от златния като изпълнение Воден проект. Павирана отсечка от бул. “Марица- Север”, между мостовете на Гердижка и УХТ, под която бе положена нова канализация, вече близо 30 дни седи разкопана. А след дъждовете в последните дни се е превърнала в нещо средно между блато и кочина.

” От 1 месец е разкопана отсечката и вече не се живее в подобна кочина. Минаха с багерите преди 30 дни и оттогава не се работи. Разкопаха и оставиха булеварда в покъртително състояние. Същото е и положението с улица “Тимок”, както и с останалите улици свързани с Водния цикъл. Надявам се, че наистина ще публикувате материал по случая, защото за съжаление в България се работи само ако има медийно отразяване и обществен натиск”, пише Валентин Котов.

Обективът на Под тепето се увери на място, че гледката е като кадър в малък град, но от края на 19 век. Разпитахме и хора в квартала, които потвърдиха, че “Марица- Север” е в това състояние от месец, без никой да работи там след разкопаването. Всички питат кога крайречната улица ще бъде асфалтирана. И подчертават, че вида й в момента е визуализация на изпълнението на Водния проект като цяло.

Споделете ни във:

5 коментара за “Бул. “Марица-Север” или улица “Кърска”? (ГАЛЕРИЯ)

  1. Всички живеещи и работещи в района сме жестоко прецакани и наказани с ВОДНИЯ ПРОЕКТ-единственият печеливш е ВиК.Гражданите на Пловдив отдавна се превърнахме в заложници на управленски апетити.Нямате ли усещането че живеете в огромна строителна площадка,потънали в прах и м ръсотия,без нормален достъп до чист въздух,чиста вода,чисти улици ….
    Целогодишен геноцид!И нито пандемия ги спира,нито избори .

  2. Нищо де, нали пак си ги избраха кърските избиратели, пак искат ГРОБ и Крадците от Шайката…скоро няма да имате нормални условия за живот. Да сте мислили като гласувате, клети селяци смотани.

  3. Районът е известен също с името Кършияка (произнасяно още Каршияка, Каршиака), което произлиза от турски език (Karşıyaka – „другия бряг“) и е свързано с местоположението му на северния бряг на река Марица.

    1. В уикипедия не всичко е достоверно.Пловдив си има история и няма нужда да се измисля нова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.