Болшинството от предложенията за Награда Пловдив идват по електронен път

Актуално Градът Култура Новини

Пламен Панов: На церемонията през 2021-ва ще отбележим и 50-годишнината на БНТ-Пловдив

До 17 часа днес е срокът за номинациите

Има доста предложения за удостояване с Награда Пловдив, съобщи за Под тепето зам.-кметът по култура Пламен Панов.

Припомняме, че от тази година призът за принос в културата на втория по големина град в България има сайт, чрез който също могат да се правят предложения.

“Много е радващо, че хората ползват дигиталната платформа. Самият факт, че на хартия предложенията намаляха значително е показателен”, коментира Панов.

Според него наградите обещават да са особено интересни, като конкуренция, защото след тежката 2020-а година има не малко предложения.

“Това означава, че ние като община, заедно с културния сектор, сме си свършили работата и е имало множество събития, които заслужават да бъдат номинирани и разбира се да бъдат печеливши.”

Ресорният зам.-кмет съобщи, че на церемонията тази година, която се прави съвместно с БНТ, ще бъде отбелязан и 50-годишният юбилей на Регионалния телевизионен център в града, което ще направи събитието още по-интересно.

По думите му, след направеното миналата година обществено обсъждане, на което гилдиите изказаха мнение за модернизиране на наградата, така че да държи ниво, администрацията ги е послушала.

“Планираме всеки един от номинираните в последствие да бъде поканен и представен. Ще  използваме и ресурсите на социалните мрежи. Още този месец и тази година ще има съществено раздвижване когато говорим за Награда Пловдив”, каза още Пламен Панов.

Припомняме, че до 17 часа днес се приемат номинации, като възможните начини са три. Вижте подробности в следващата статия: Изтича срокът за набиране на предложения за удостояване с Награда „Пловдив“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.