АктуалноВластГласовеИзбор на редактораИзбориИзпод тепетоМненияНовини

Време е Бойко да разпореди оставката на Зико!

Г-н Борисов, разпоредете му да сдаде поста! Това обаждане чакат пловдивчани!

Той е! И винаги е бил той! Среднощно телефонно обаждане на Бойко Борисов до близка Турция ясно показа на пловдивчани за сетен път, че най-старият жив град в Европа няма действащ кмет, а „момче за приемане и изпълнение на поръчките“ от личния си партиен лидер.

Местният лидер на ГЕРБ в Пловдив потвърди за снощното обаждане на националния партиен водач в изявление за Под тепето тази сутрин. Вижте подробности в статията – Иван Тотев за Панаира: Необходимо е ново решение на Об С, защото има нов казус.

След като групата общински съветници на ГЕРБ, в комбина с тази на Гергов, зовяща се „Алтернатива лява БСП“, направи всичко възможно, за да зарадва почетния руски консул за Коледните празници, гласувайки му завладяването на Пловдивския панаир, дребно юридическо недоглеждане постави прът в колелата. А после на сцената излезе Здравко Димитров, който по закон е кмет на Пловдив и е задължен да брани интереса на общината, сиреч интереса на пловдивчани. А те недвусмислено показаха на градоначалника, че искат той да се противопостави на Гергов. Само че Здравко Димитров или не чу техните призиви, или бе обещал някъде нещо друго.

Някак кухо, в стил зрял социализъм, звучаха заучените клишета от типа, че „ще изпълня волята на народа“.  А още по-нелепо звучаха оправданията, че Общинския съвет едва ли не не бил му казал какви жалби да подаде. За капак късно снощи Зико обяви, че е внесъл документи в съда и иска спиране на вписването на апорта в Търговския регистър. А това вече бе факт- Търговският регистър отказа да впише апорта часове по-рано, при това не заради жалба от Община Пловдив, а заради шизофренното решение на общински съвет от 19 декември.

Ако в края на мандата си Димитров не е наясно със своите правомощия и трябва да му бъдат напомняни по телефона от Банкя, не е ли време вече да освободи поста си!? Или чака пък Борисов да му разпореди и това …

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Даже сме закъснели! Този е експеримент, доказателство, че града може и без кмет! Дори повече поразии сътвори и е по- разумно да го няма! Как пък едно не направи за 4 години, само едно нещо да беше оставил тулупа!

  2. „Командированият“ към Турско (за какво? от кого? щото Мара фтасала та си няма друга работа в Града?) баскетБОЛЕН мозъклия кадърник да бъде изправен пред съдилище ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ЗАЕМАНАТА ДЛЪЖНОСТ ЗАРАДИ НЕСПРАВЯНЕ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПОРАДИ НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ И ПРИЧИНЕНИ ЗНАЧИТЕЛНИ МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ НА ГРАДА И НА ГРАЖДАНСТВОТО ===> така както всеки служител на заплата за нарушаване на трудовата дисциплина =

    =ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ, НИКАКВА . . . „ОСТАВЧИЦА“ много молим, и то с плащане на обезщетението от собствените имущества, имоти, наследства до девето коляно до стотинката!

    Уволнение по съдебно решение, а не „оставка“!

    1. Даже сме закъснели! Този е експеримент, доказателство, че града може и без кмет! Дори повече поразии сътвори и е по- разумно да го няма! Как пък едно не направи за 4 години, само едно нещо да беше оставил тулупа!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина