АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовини

Бойко Борисов за пробива на Водната: Ако не ви трябва, не го правете

Лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е настоял пред кмета Здравко Димитров да спре пробива на Водната палата. Това се разбра днес от визитата на бившия премиер в Пловдив. Той се спря на актуалната градска тема и напрежението, която породи тя, след въпрос на Под тепето.

„Заради общественото напрежение го помолих, да не кажа друга дума, общината да го спре и докато няма пълно съгласие по него… В края на краищата той се прави за пловдивани. Аз ако бях щях да повдигна моста и да пусна другите две платна отдолу. На кмета Здравко съм казал да събере всички- неправителствени организации, архитектите на града, да го обсъдят още веднъж. Парите са осигурени. Ако няма смисъл от него, не го правете. Ако има смисъл… но пак, аз минах сега, мостът ви е стар, неремонтиран отдавна. Ако се повдигне и отдолу да минат другите две платна мисля, че ще ви е по-добре. Но това си е работа на пловдивчани. Но съм помолил да го спрат. Ако не ви трябва, не го правете“, заяви Бойко Борисов.

Той коментира и разнобоя между групата на ГЕРБ в местния парламент по темата и кмета на партията Здравко Димитров.

„То в това е смисъла на Общинския съвет. Крайно време е да почнем да уважаваме конструкцията на държавата. Затова когато се избира кмет се избира и надзор- общински съвет. Ако общинските съветници не са били съгласни или има напрежение, естествено, че ще го спрат. И докато не се разберат как да го направят правилно няма смисъл да се прави“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че не се притеснява от вътрешно партийни напрежения преди местните избори. „Има хора с различно мислене и това е демокрацията. Но всички мислят за доброто на Пловдив“, каза още Бойко Борисов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина