Бизнесът от Южна индустриална зона: Преминаваме през район на военни действия

Актуално Градът Новини Под небето

Улица „Братя Бъкстон“ в продължение на повече от 20 години не е сънувала ремонт, алармират бизнесмени от Южна индустриална зона на Пловдив. Заради ремонта на Кукленско шосе тя е единствена възможност за посетителите и служителите на много фирми да достигнат до тях.

Как изглежда улица „Братя Бъкстон“ в район Южен?

Състоянието на улицата, кратко описано, към момента е следното:

Липсват тротоари, от двете страни на пътното платно е заринато със строителни отпадъци и други боклуци, на няколко места има незаконни сметища, които „Чистота“ не почиства, „пътното платно“ е силно компрометирано и осеяно с ужасяващи кратери в участъците, където все още се вижда асфалтовата настилка, а в други, където я няма отдавна, то е като неравен коларски път и при преминаването на автомобили, автобуси и камиони генерира огромно запрашаване.

Диви храсти и дървета са завзели пешеходните зони и по тях преминаването е невъзможно. При дъжд се образуват цели езера, които не позволяват на пешеходци и велосипедисти да преминат през тях.“ – Така накратко собственици на фирми, служители и работници от зоната описват картината на улицата, която води към тях.

 

Състоянието ѝ е непроменено лошо и крайно неприемливо в продължение на повече от 20 години, пишат бизнесмените от зоната. Те разказват, че улицата не се поддържа и почиства, а преминаването по нея е истинско предизвикателство за служителите и посетителите на редица фирми, които са и работодатели в района.

Пряко потърпевшите от бездействието на Община  Пловдив и районно кметство са фирми като: Златна Панега цимент, Г-99, Каневстрой, Ревюел, Елвеко електромонтажи, Хеброс бус, МИГ Инженеринг, Тракия РМ и редица други.

Сигналът, който ни изпратиха, е адресиран също до: кмета на Община Пловдив Здравко Димитров ; зам.-кметa с ресор строителство и инвестиции Пламен Райчев; зам.- кметa по  екология и здравеопазване Анести Тимчев ; кметa на район Южен Костадин Язов; общинските съветници от ДБ Веселина Александрова  и Добромира Костова; Пловдивски общински инспекторат, Дирекция Екология към Община Пловдив и РИОСВ – гр. Пловдив. В него те отправят молба за предприемане на скорошни действия относно почистването и ремонта на улицата.

Бизнесът в района през годините вика неволята многократно.

Поради незаинтересоваността на институциите, някои от нас със собствени сили и техника поддържаме доколкото можем възможността за преминаване през улицата чрез почистване и заравняване, но всички сме на мнение, че отдавна е трябвало да се предприемат мащабни мерки по почистване и ремонт, така че нашите посетители и служители да нямат чувството, че преминават през район на военни действия в границите на град Пловдив“, разказва Чило Попов, зам. управител на „Елвеко електромонтажи“ ЕООД

Всичко описано по-горе се отнася предимно за участъка от кръстовището с бул. “Александър Стамбилийски“ (Южен) до края на ул. „Братя Бъкстон“ на портала на фирма Ревюел, допълва и  Камен Канев, управител „Каневстрой“ ЕООД .

Предприемачите алармират, предвид изключително бавните темпове на ремонтните дейности на Кукленско шосе, извършвани от фирма „Европейски пътища“ АД, и необозримия им край, ул. „Братя Бъкстон“ е единствена възможност за посетителите и служителите на много фирми от южната индустриална зона на гр. Пловдив да достигнат до тях.

„Това се очертава да е още дълго наша съдба, тъй като плачевното състояние на бул. „Кукленско шосе“ и задръстванията по него просто ни принуждават на това“, категорични са бизнесмените.

Дружествата приканват, в качеството си на работодатели и данъкоплатци, кметовете на  Община Пловдив и на район Южен  в кратък срок да сформират план за действие по подобряването на състоянието на улицата и да предприемат незабавни мерки за почистването и привеждането ѝ в приемлив вид.

Споделете ни във:

1 thought on “Бизнесът от Южна индустриална зона: Преминаваме през район на военни действия

  1. Закво им е тротоар ,да могат да си паркират скъпите алудита и мерцедеси на него?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.