„Аз съм християнин, вярващ човек и никога няма да направя нещо, което е против каноните на църквата”

Актуално Гласове Градът Новини Под ножа
Здравко Димитров- Зико

Така кметът Здравко Димитров коментира административното забавяне на документацията за реализиране на проекта  за изграждане на частен гробищен парк с крематориум край Рогошко шосе

Аз съм християнин, вярващ човек и никога няма да направя нещо, което е против каноните на църквата. Така кметът Здравко Димитров коментира административното забавяне на документацията за реализиране на проекта  за изграждане на частен гробищен парк с крематориум край Рогошко шосе.

Припомняме, че още миналата година се разбра за стартирала частна инвестиционна процедура за създаване и експлоатация на Гробищен парк с обреден дом на територията на Гробищен парк – Рогошко шосе. Според общински съветници това се прави по начин, заобикалящ законовите изисквания. Припомняме още, че инвеститорът, фирма „Фундамент“ ООД, през 2017 г. разбуни духовете с проект в близката до Пловдив Община Куклен, с искането си за изграждане на инсинератор за човешки тленни останки.

„ Не знам дали скоро ще бъде издадено това строително разрешение, защото ще го огледаме от всички страни. Има и канони, които трябва да се спазват. За да нямаме после различни колизии. Правят си крематориум като временно преместваемо съоръжение на 400 квадрата с излят бетон”, коментира днес кметът Здравко Димитров.

Споделете ни във:

4 thoughts on “„Аз съм християнин, вярващ човек и никога няма да направя нещо, което е против каноните на църквата”

 1. ВЯРА и РЕЛИГИЯ не са съвсем едно и също.

  Могъщият интелект излъчващ се от фотоса не схваща ли разликата?

  Второто е човешка Организация Лимитед на професионални посредници между Него и Нас, стопанисващи имоти от дедите ни (и др.)

  Които може и да не са верующи всъщност, а само хитри, ловки, сръчни кариеристи, заучили догми, клише-фрази и театрализирани представления -„ритуали“- за прехрана и лесно преуспяване.

  Познават се по делата им.

 2. „Против канон . . .“ ЗАКОНИТЕ на страната Зико позволи *р*вославно светилище да се изперчи като някаква идеологическа Альоша върху Джамбаз Тепе над Понеделник Пазар = значи, не е толкова читав, колкото позира.

 3. Не е така!

  „…и му е “ПП” =Постоянното Присъствие= си е негов проблем…“

  „НЕГОВ ПРОБЛЕМ“ никак не е, щом му се случва в работно време = става мой / твой / НАШ проблем, не ли?

 4. Зико няма власт да налага „идеология“ на инакомислещи.

  Че е послушник на налудния мутрополит със злия поглед и ролекса и му е „ПП“ =Постоянното Присъствие= си е негов проблем. Не сме длъжни да бъдем последователи, има си попадии за тая работа.

  Но опира до човешки права на атеисти, агностици и друговерци за хигиенично, компактно, цивилизовано уреждане на нещата.

  Без мавзолеи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.